Süleyman Soylu'dan flaş Arapça tabela açıklaması

Fatih'te Tüm İç Giyimciler Sanayiciler Derneği ve esnafı ile kahvaltıda bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Soylu tepki çeken Arapça tabelalar hakkında konuşarak "Arapça tabelalar 6 ay içerisinde bütün Türkiye'de değişecek." diye konuştu.

Süleyman Soylu'dan flaş Arapça tabela açıklaması

Soylu ayrıca 6 ay içerisinde İstanbul'da kaçak göçmen kalamayacağını söyledi. 

Türkiye'de bir göç meselesi olduğunu ifade eden Soylu, "Bu göç meselesinin biteceğini kimse düşünmesin. Afganistan, Pakistan, Afrika orada duruyorsa, Batılı devletler acımasız bir şekilde bunların sağlığa, adalete, gıdaya, eğitime, her şeye erişimini zorlaştırıyorsa, adam ne yapacak? Oradan çıkmaya çalışacak. Bir yerlere gidecek. Emeğiyle beraber gelir getirici bir yerlere gidecek. Rota Türkiye. İran, Türkiye gidebilecekse Avrupa’ya gidecek. Biz buna tedbir almak zorundayız. Ben Afgan kardeşlerimle neden aramı bozayım devlet olarak? Geçen yıl 28 bin kişi gönderdik. Şu ana kadar 23-24 bin kişi gönderdik Afganistan'a bu yıl. Biz sürekli uçaklarla gönderiyoruz. Önümüzdeki 6 ay içerisinde İstanbul'da kaçak göçmen kalmayacak. Biz ikamet veriyor muyuz, veriyoruz, o ayrı. Çalışan insanlara bunu sağlıyoruz. Bunu düzene koymak zorundayız. Bütün Türkiye'de 6 ay içerisinde bu düzeni ortaya koyacağız. Herkesin nizam kurduğu bir anlayış olamaz. Bunu kabul edemeyiz. Arapça tabelalar 6 ay içerisinde bütün Türkiye'de değişecek. Kilis'te yaptık bunu. Burası bir ülke, birtakım kuralları var." diye konuştu.

 

Bakan Soylu, Suriyeliler'in bayramda ülkelerine gitmeleri için bir politika uyguladıklarını belirterek, "332 bin kişi geri döndü. Bayram için gidenlerden 20 bin kişi de orada kalır. Bayram politikamız ona aittir. Eskiden 3 günde gidip geliyorlardı. İçişleri Bakanlığına geldiğimizde, 'Bunu bir açalım, 50-60 bine çıkaralım. Oraya gidip biraz kalırlarsa, belki oradaki yaşam şartlarına kendini uyumlaştırırlar' dedik. Tuttu politika. Gidenler 35-40 bin kaldı bayramlarda. Oradaki güvenli bölgeler çerçevesinde." ifadelerini kullandı.