Sunay Akın Az Önce Konuştum'da samimi itiraflarda bulundu

Sunay Akın, Candaş Tolga ile Az Önce Konuştum'un konuğu oldu. Oyuncak Müzesi ile ilgili samimi itiraflarda bulundu.

Candaş Tolga ile Az Önce Konuştum'un konuğu bu hafta Sunay Akın oldu. 17 yıldır oluşturduğu oyuncak müzesi ile ilgili samimi itiraflarda bulunan Akın, "Türkiye’de özel müzeciliğin bizim gibi insanlar için kapalı olduğunu biliyordum. Bu ülkede müze kurmak için ille de holding sahibi olmanız gerekmemeli. Bizim gibi insanlarda müze kurmalı. Ben ülkemde bunu başlattığımı düşünüyorum" dedi. 

"Ortak sergi açacağız"

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin tüm dünyada bilindiğini söyleyen Akın, "İstanbul Oyuncak Müzesi ve Nürnberg Oyuncak Müzesi ortak sergi açacağız" müjdesini verdi. 

"Kapıdan çıkınca her şey geride kalıyor"

İşte Sunay Akın'ın canlı yayında öne çıkan açıklamaları:

"Biz elektrik ve doğalgazı, iş yeri diye yüksek fiyattan satın alıyoruz. Müzeye gelen dönemin Kültür ve Turizm Bakanı’na bunu söyledim, senin gibi tepki gösterdiler. Sanki kapıdan çıkınca her şey geride kalıyor.

Oyuncak tarihinin ilk örnekleri, sanayi devriminden sonra ortaya çıkan ilk oyuncak fabrikalarının eserleri. Taklit olmayacak, kopya olmayacak. Önce uzmanlaşacaksın, ben neredeyse 40 yıla yaklaşacak “Daha yeni kalfa olabildim” diyorum.

Niye adalet, niye masum insanlar içeride, niye ekonomimiz kötü, ne olacak göçmen meselesi, bunun üstüne konuşta konuş. Bir toplum eğer usta bir sanatçısını kaybettiğinden haberdar olamıyorsa, o ülke batıyor demektir.

"Çocuğun dünyasını kaç kere ayaklar altına alıyoruz"

Bir ülkenin geleceği yönetenlerin vaatlerinde değil, çocukların hayallerindedir. Çünkü tarih boyunca gerçek hep hayallerin ayak izini takip etmiştir. Biz büyükler, birbirimizi aşağılamak için çocuğun dünyasını kaç kere ayaklar altına alıyoruz.

"Farklı düşünmek bizi daha güçlü ve zengin kılar"

İçinde yaşadığımız iklim bir nefret, ötekileştirme, ayrıştırma. Hayatı o kadar çok politize ettiler ki her şey bu. Farklı düşünmek bizi daha güçlü ve zengin kılar. Beni farklı kılan senin benden ayrı düşünmendir.

Trabzon kenti Özkan Sümer sayesinde tel örgülerin kalktığı ilk kentlerden biridir. Örnek olmuştur öncü olmuştur. Trabzon yine öncü olmalıdır. Bir takım, taraftarı olduğum bordo mavi renklerinin güzelliğini maç yaptığı takımın formasından alır o renklerin güzelliğini.

Candaş Tolga Işık'ın doğum günü kutlandı

Canlı yayında tv100 ekibinin süprizi ile Candaş Tolga Işık'ın 46'ncı yaşı kutlandı

Sunay Akın Az Önce Konuştum'da samimi itiraflarda bulundu - Resim : 1