Süper Lig’de 10 milyar 850 milyon TL’lik derbi! Bir isim var ki kadro değeriyle herkesin önünde!

Trendyol Süper Lig’in 9.haftasında oynanacak olan Galatasaray- Beşiktaş derbisinde iki takımın piyasa değeri TL bazında 10 milyar 850 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

Süper Lig’de 10 milyar 850 milyon TL’lik derbi! Bir isim var ki kadro değeriyle herkesin önünde!

Trendyol Süper Lig’de 9.haftanın kritik maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde saat 19.00’da başlayacak olan maçta Beşiktaş’ı ağırlayacak. Halil Umut Meler’in düdük çalacağı derbide yıldızlar sahne alacak.  

Galatasaray ile Beşiktaş derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt’ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 236 milyon Euro’luk değeriyle ligdeki takımlar arasında bu alanda zirvede yer alıyor. Kartal'ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 129 milyon Euro ve üçüncü sırada bulunuyor. Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre, iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 10 milyar 850 milyon TL.

 

SAHANIN EN DEĞERLİSİ TETE

Galatasaray'da derbide oynaması durumunda Brezilyalı futbolcusu Tete 24 milyon Euro ile sahanın en değerlisi olacak. Sarı-kırmızılılarda Tanguy Ndombele'nin 21 milyon Euro, Mauro Icardi ve Wilfried Zaha'nın da 20 milyon Euro değeri bulunuyor.

Süper Lig’de 10 milyar 850 milyon TL’lik derbi! Bir isim var ki kadro değeriyle herkesin önünde! - Resim : 1
Tete

 

Beşiktaş’ta ise Gedson Fernandes 17 milyon Euro ile takımın en değerlisi konumunda yer alıyor. Ayrıca siyah-beyazlılarda Daniel Amartey'in 12 milyon Euro ve Milot Rashica'nın da 8.5 milyon Euro piyasa değeri var.

Süper Lig’de 10 milyar 850 milyon TL’lik derbi! Bir isim var ki kadro değeriyle herkesin önünde! - Resim : 2
Gedson