Weghorst gidiyor mu? Şenol Güneş açıkladı!

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Weghorst'un gol sevinci ise gündem oldu. İşte detaylar...

Weghorst gidiyor mu? Şenol Güneş açıkladı!

Spor Toto Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın 2. golünü atan Hollandalı yıldız Wout Weghorst'un gol sevinci gündem oldu.

Siyah-beyazlılarda kiralık olarak forma giyen oyuncunun gol sevinci sırasında kale arkasındaki tribünün önünde veda anlamına gelen şekilde el sallaması dikkati çekti. Weghorst'un bu hareketli, siyah-beyazlı taraftarlara veda ettiği yorumlarına yol açtı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Hollandalı futbolcunun gol sevinci ve takımdan ayrılacağına ilişkin iddialar soruldu.

"Ayrılık için seyirciye veda etmesi yetmiyor. Kulüple de konuşması gerekiyor"

Hollandalı oyuncunun maç listesine yazdığı ilk isimler arasında olduğunu belirten Güneş, şunları söyledi:

"Lig devam ediyor. Transferde bir sürü oyuncular gidecek gelecek diye konuşuluyor. Çok oyuncu yazıldı kimse gelmedi, gidenler yazıldı kimse gitmedi. Weghorst bizim için önemli bir oyuncu. Oyuna katkı yapıyor, gol atıyor, attırmaya yardımcı oluyor. Veda etmesi için seyirciye veda etmesi yetmiyor. Kulüple de konuşması gerekiyor. Böyle bir gelişme duydum ama net değil. Transfer ekonomik, idari ve teknikdir. Ekonomik ve idari olarak oyuncunun isteği, kulübün isteği hepsinin örtüşmesi lazım. İyi oyuncunun gitmesini istemem. Cenk Tosun'un gidişini bana hatırlatı ama Cenk'in gideceği beliydi...Gelişmeleri, olup olmayacağını bilmiyoruz. Bizde iyi işler yaptı. Teknik tarafından gidişine olumlu bakmam. Bu akşam konuşmayı doğru bulmuyorum. Bu akşam iyi oynadı ve 3 puana katkı yaptı. Gitmeyle ilgili hem kendisiyle hem kulüple konuştuktan sonra değerlendiririm. Gitmesini istediğiniz gitmeyebilir, gitmesini istemediğin gidebilir.."