Süper Lig'de kritik randevu: Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk edecek! İşte muhtemel ilk 11'ler...

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. Süper Lig'de son 3 maçını kazanamayan Beşiktaş, galibiyet özlemini bitirmeyi amaçlarken MKE Ankaragücü ise Beşiktaş'ı yenerek alt sıralardan kurtulmayı hedefliyor.

Süper Lig'de kritik randevu: Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk edecek! İşte muhtemel ilk 11'ler...

Deprem felaketi nedeniyle ara verilen Spor Toto Süper Lig'de heyecan yeniden başlamıştı. Bu kapsamda 24.hafta maçındak kritik bir karşılaşmaya sahne olacak.

 Beşiktaş ile MKE Ankaragücü, arasında Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

Süper Lig'de oynadığı son 3 maçı kazanamayan Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü mağlup ederek galibiyet özlemine son vermeyi hedefliyor.

Ligde çıktığı 22 karşılaşmada 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan Beşiktaş, hanesine yazdırdığı 40 puanla haftaya 3. sırada girdi.

Yaptığı maçların 6'sını kazanan, 4'ünde berabere kalan ve 11'inden mağlubiyetle ayrılan MKE Ankaragücü ise 22 puanla 15. basamakta yer aldı.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan mücadeleyi Beşiktaş 3-2 kazanmıştı.

 BEŞİKTAŞ'TA TEK EKSİK VAR

 Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal, MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecek.

Antalyaspor ile yapılan son müsabakadan önce ısınma esnasında adalesinden sakatlanan Ghezzal, yarın takımdaki yerini alamayacak.

Siyah-beyazlılarda 2 futbolcu ise sarı kart sınırında bulunuyor. Cenk Tosun ile Welinton Souza, MKE Ankaragücü karşısında kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve ligin 25. hafta maçında forma giyemeyecek.

ANKARAGÜCÜ'NDE SON DURUM

Ligde 21 maçta topladığı 22 puanla 15. sırada yer alan MKE Ankaragücü, yeni teknik direktörü Sedat Ağçay yönetiminde de ilk maçına çıkacak.

Son iki maçında Gaziantep FK ile VavaCars Fatih Karagümrük'e 2-0'lık skorlarla yenilen sarı-lacivertlilerde, teknik direktör Ömer Erdoğan istifa etmişti.

Başkent ekibi sezonun ilk yarısındaki maçta rakibine 3-2 yenilmişti. İki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşılaşmış ve turu geçen takım Ankara'da penaltı atışları sonrasında MKE Ankaragücü olmuştu.

SEDAT AĞCAY, TEKNİK ADAM OLARAK İLK MAÇINA ÇIKACAK

 MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevine getirilen Sedat Ağçay, kariyerinde ilk kez bir maça antrenör olarak çıkacak.

Futbolu 2020 yılındad MKE Ankaragücü'nde bırakan Ağçay, daha sonra sarı-lacivertli kulüpte görev almaya başlamıştı. Son olarak Ömer Erdoğan'ın yardımcılığını üstlenen 41 yaşındaki Ağçay, ilk kez teknik direktör olarak sahada yer alacak.

ANKARAGÜCÜ, BEŞİKTAŞ'I DEPLASMANDA YENEMİYOR 

MKE Ankaragücü, Beşiktaş'ı deplasmanda 21 yıldır mağlup edemiyor.

Rakibi karşısında İstanbul'daki son galibiyetini 17 Şubat 2002'de 2-1'lik sonuçla alan sarı-lacivertliler, daha sonra deplasmandaki 15 maçı da kazanamadı. Bu son 15 maçın 14'ünü ise Beşiktaş galip bitirdi.

Sarı-lacivertliler, Vodafone Park'ta 21 yıllık galibiyet hasretini de dindirmeye çalışacak.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert, Rosier, Tayyip Talha, Colley, Umut Meraş, Gedson, Hadziahmetovic, Redmond, Maxim, Cenk Tosun, Aboubakar.

Ankaragücü: Gökhan, Fıratcan, Radakovic, Mujakic, Hasan Ali Kaldırım, Diack, Taylan, Emre Kılınç, Pedrinho, Beridze, Ali Sowe.