Suriyeli çiftten 100 bin dolarlık şov!

Suriyeli YouTuber Anas Marwah ile Maleh Asala çifti, ikinci çocuklarının cinsiyetini öğrenmek için yaptıkları 1 dakikalık etkinliğe 100 bin dolar harcadı. Çiftin bebeğinin cinsiyeti Dubai'deki Burj Khalifa'ya yansıtıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Kanada'da yaşayan YouTuber Anas Marwah ile Maleh Asala çifti ikinci çocuklarının cinsiyetini 100 bin dolar karşılığında Dubai'deki Burj Khalifa'ya yansıttı. İlk çocukları kız olan çift, yeni bebeklerinin erkek olacağını öğrenince coşkulu bir sevinç yaşadı.

İkinci çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanan ve kendilerine "Anasala" ailesi adını veren çiftin 100 bin dolar harcayarak böyle bir şey yapması sosyal medyada eleştirilen konular arasına girdi. Özellikle Anas Marwah eleştirilerden nasibini alan taraf oldu.

Anas Marwah'ın babası, Hisham Marwah Suriye Ulusal Konseyi ve Suriye Koalisyonunun kurucu üyesi. Çok sayıda ülke tarafından desteklenen bu oluşum, Suriye'de yaşayan halkın yaşam mücadelesini sürdürebilmesi için çalışıyor.

Anas Marhaw'ın ilginç hikayesi

Anas Marhaw, savaş nedeniyle terk ettiği ülkesine Kanada'da aldığı eğitimin ardından YouTube videosu çekmek için geri dönen isimlerden. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile de ikili ilişkiye sahip olan Anas, aynı zamanda Ottawa'daki Suriye Öğrenci Derneği'nin (SSAO) başkanı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye üzerinden Suriye'ye girişini ve topladığı 5 bin dolarlık yardımı dağıttığını ileri süren Anas Marhaw,  Suriye'ye girip yaptığını orada yaşadıklarını Kanada'da faaliyet gösteren The McGill Daily'ye anlattıktan sonra The New York Times tarafından da haberleştirilmişti.

Özellikle yaşam mücadelesi veren Suriye halkının, kendi haklarını savunduğunu ileri süren Marhaw ailesi üyelerinin yaptığı harcamalar ve şovlara tepki göstermesi sosyal medyanın en çok tartıştığı konular arasına girdi.