Üç kez mülteci oldular! Suriyeliler bu kez Azez’e kaçtı!

Suriyeliler bu kez Azez’e kaçtı. tv100 ekibimizden Burak Ersemiz ve Fatih Günal mülteci kampına ses oldu. 

Yıllar önce Esad zulmünden kaçarak yoğun saldırıların yaşandığı İdlib'in Sermin, Serakib ve Neyrab köylerinde yaşayamaya başladılar.  Kendilerini önce derme çatma evlerde bir yaşam kurmaya çalıştılar. Ancak bir yıl geçmeden Esad zulmünün bombaları yeniden başlarına yağdı.

İdlib'in farklı bölgelerindeki kamplara kaçtılar, ancak 2 ay önce bombalar yeniden sivilleri yani mültecileri hedef aldı. İki kez göç etmek zorunda kalan muhalif Suriyeliler bu seferde Azez’e kaçtı.

Azez bölgesindeki Risale Kampı’nda yeni bir yaşam kurmaya çalışıyor. Bu kampta yaşayan Suriyelilerin yanına giden tv100 ekibimizden Burak Ersemiz ve Fatih Günal mülteci kampına ses oldu. Azez bölgesindeki Risale çadır kentinde yaklaşık 2 bin 500 kişi yaşıyor. Kamp'ta 150 çadır bulunuyor. Kampın nüfusunun çoğunluğunu kadınlar, yaşlılar ve çocuklar kapsıyor.  

Kamptaki ihtiyaçlar, AFAD ve İHH başta olmak üzere çeşitli dernekler tarafından karşılanıyor. Ancak yetersiz kalıyor. Kendi ülkelerinde ardı ardına 3 kere mülteci olan bu insanlar 2020 yılında hala yardıma muhtaç durumda.