Suudi Arabistan'da 85 Türk tırı günlerdir bekletiliyor

85 Türk tırı Suudi Arabistan makamları tarafından 10 gündür hiçbir gerekçe göstermeden gümrükte bekletiyor. Türk yetkililer, gümrük işlemleri için görüşmeler yapıyor

Suudi Arabistan'da 85 Türk tırı günlerdir bekletiliyor

10 gündür hiçbir gerekçe gösterilmeden gümrükte bekletilen Türk şoförlerden Arif Vural, İskenderun Limanı'ndan çıktıktan sonra 21 Temmuz'da Suudi Arabistan'ın kuzeybatısından Kızıldeniz'e açılan Duba Limanı'na ulaştıklarını belirtti.

Vural, limanda resmi kontrollerden geçtikten sonra bekletme sahasına alındıklarını ve 10 gündür ülkeye girişlerine izin verilmediğini aktardı.

Kendilerine hiçbir bilgi vermediğini söyleyen Arif Vural, ne zamana kadar bekletileceklerini de bilmediklerini ifade etti.

- Aileleri endişeli

Araçlarındaki yüklerin tekstil ve gıda ürünlerinden oluştuğunu aktaran Türk tır şoförü, ailelerinin de endişe içinde olduklarını dile getirdi.

Bu arada aşırı sıcak nedeniyle bazı şoförlerin rahatsızlık yaşadığı belirtiliyor.

- Türkiye konuyu yakından takip ediyor

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Duba Limanı'nda bekletilen Türk tırlarının gümrükten sorunsuzca çıkması için Suudi Arabistanlı muhatabıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu da konuyu yakından takip ediyor ve Türk şoförlerin bir an önce gümrükten geçmeleri için Suudi Arabistan makamları nezdinde yoğun girişimlerde bulunuyor.