Tahkim Kurulu’ndan Jorge Jesus kararı! Fenerbahçe’ye Beşiktaş maçı öncesi büyük şok!

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’a Alanyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle verilen cezayı onadı. Fenerbahçe’nin başvurusunu reddetti. Jesus Beşiktaş derbisinde takımının başında olamayacak.

Tahkim Kurulu’ndan Jorge Jesus kararı! Fenerbahçe’ye Beşiktaş maçı öncesi büyük şok!

Fenerbahçe’nin Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında deplasmanda Alanyaspor’u 3-1 yendiği maçta Teknik Direktör Jorge Jesus’a hakem Mete Kalkavan tarafından kırmızı kart gösterilmişti.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA YOK

Sarı lacivertliler kırmızı kartın kaldırılması için TFF Tahkim Kurulu’na başvuru yaptı. TFF, Jesus’a verilen 1 maçlık cezayı oy birliğiyle onadı. Buna göre Jesus, derbi müsabakasında takımının başında yer alamayacak.

Tahkim Kurulu’ndan Jorge Jesus kararı! Fenerbahçe’ye Beşiktaş maçı öncesi büyük şok! - Resim : 1

TFF Tahkim Kurulu’nun kararında şu ifadelere yer verildi:

“Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin, teknik sorumlusu Jorge Fernando Pınheıro De Jesus ile ilgili PFDK’nın 23.03.2023 tarih ve E.2022-2023/745 - K.2022-2023/945 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin, teknik sorumlusu Jorge Fernando Pınheıro De Jesus’un 16.03.2023 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısındaki beyanlarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/2 ve 35/4. maddeleri uyarınca 104.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.”

Tahkim Kurulu’ndan Jorge Jesus kararı! Fenerbahçe’ye Beşiktaş maçı öncesi büyük şok! - Resim : 2