Taksim Metrosu’ndaki organize yankesiciler saniye saniye görüntülendi

Taksim Metrosu’nda yürüyen merdivenlerde cep telefonunu düşürüp yerden alıyormuş numarası yapan yankesiciler, bir kişinin arka cebindeki 2 bin 500 lirayı çaldı. Yankesicilik anları ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Şahıslar kaşla göz arasında kayıplara karıştı.

Olay, 12 Ekim Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında Beyoğlu Taksim Metrosu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre alışveriş yapmak için gelen bir kişi, işlerini bitirdikten sonra metroya binerek Taksim istasyonunda indi. Mağdur adam yürüyen merdivenlerden yukarıya çıktığı esnada önündeki bir şahıs, elindeki cep telefonunu yere düşürdü.

Biri telefonu yere düşürdü diğeri parayı çaldı

Şahıs daha sonra merdivenin önünü bedeniyle keserek sıkışan telefonunu alıyormuş gibi yapmaya başladı. O esnada ise şahsın yankesici ortağı, merdiven çıkışında takılan adamın arka cebindeki 2 bin 500 lirayı kaşla göz arasında çaldı. Ortağının yerden telefonu almasıyla vatandaşlar yürümeye devam etti. Bir süre daha yürümeye devam eden adam, pantolonunun arka cebinde parasının olmadığını fark etti.

Polis yankesicilerin peşinde

Metro yetkililerine durumu bildiren adam, güvenlik kamera görüntülerinden parasının çalındığını gördü. Bunun üzerine emniyete giden mağdur adam olayı anlatarak şahıslardan şikayetçi oldu. Görüntüleri incelemeye alan polis, eşkallerini belirledikleri şahsı yakalamak için çalışma başlattı.