Tam kapanmada 17 gün boyunca alkol satışı yasak!

Türkiye'nin koronavirüs nedeniyle "tam kapanma"ya gideceği 30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasak olacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, içki satışının yasaklanmasına dair bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı olmayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan 19.00-17 Mayıs 05.00 arası tam kapanmaya geçileceğini duyurmasının ardından, hafta sonları uygulanan alkol satışı yasağının son hali merak konusu olmuştu. 

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, 29 Nisan Perşembe gününden itibaren yasak sonuna kadar alkol satışının yasaklandığını açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Aybaş, "Genelgede 'alkol satışı yasak' diye bir ibare, madde dahi yok... Maalesef üzülerek söylüyorum; 17 Mayıs'a kadar ülke genelinde pandemi ve Ramazan ayı bahanesi ile alkol satışı yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kararın "özel yaşama, yeme içme kültürüne karşı açıkça bir darbe" olduğunu dile getiren Aybaş, "Korona bahane, yasaklar şahane" diye yazdı.

Süleyman Soylu'dan tam kapanmada alkol satışı yasağı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 haftalık tam kapanma sırasında en büyük tartışmaya sebep olan alkol satışının yasaklanmasına dair açıklamada bulundu. Süleyman Soylu, "Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz" açıklamasında bulundu.