Tam zamanında müdahale...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin enerjisini emecek ve seçmenin kafasını karıştıracak olan bir tartışmayı doğru ve zamanında bir müdahaleyle ''şimdilik'' sonlandırdı. 

Tahmin ettiğıiniz üzere, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Sözcü TV'de dile getirdiği sözlerin ardından başlayan ''Cumhurbaşkanı Adaylığı'' konusundan bahsediyorum. 

Başarır, meslektaşımız İpek Özbey'in adaylığa ilişkin sorusunu yanıtlarken, ''doğal olarak'' genel başkanı Özel'i de ''dişli rakipler'' arasında saydı. 

Ancak Başarır'ın sözleri yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Komplo teorileri havada uçuşmaya başladı. 

Bu tartışmaları siz de yakından takip ettiğiniz için detaylarına girmiyorum. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise salı günü grupta yaptığı konuşmada tartışmaları sonladıracak bir çerçeve çizerek, partisinin enerjisinin emilmesinin önüne kalın bir set çekti. Bu müdahale, CHP'de başlayan ''erken tartışma''yı 'şimdilik' durdurur. Tartışma Eylül ayında yapılacak olan Tüzük Kurultayı'na kadar düşük tonlarda ara ara yapılır. Tüzük Kurultayı'nda gündeme gelmesi beklenen ''Cumhurbaşkanı adayının  nasıl belirleneceği" maddesi ise potansiyel adayları öne çıkarır. 

Sözün özü: CHP lideri Özel, bugünkü konuşmasında yapılacak olan ilk genel seçimde ''tarihi fırsatın heba edilmesine'' izin vermeyeceğini söyleyerek CHP'lilerin yüreğine su serpti. 

Şimdi tüm parti yetkililerinin bu minvalde hareket etmesi ve halkın güvenini kaybetmemek için çaba göstermesi  gerekiyor.