Tarihte geçecek maç: Galatasaray ile Pendikspor ilk kez karşılaşacak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 14.haftasında yarın Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. İki takım tarihinde ilk kez bir resmi karşılaşmada birbirlerine rakip olacak.

Tarihte geçecek maç: Galatasaray ile Pendikspor ilk kez karşılaşacak

Trendyol Süper Lig’de heyecan 14.hafta müsabakalarıyla devam ediyor. Bu kapsamda Galatasaray, yarın saat 19.00'da deplasmanda Pendikspor ile karşılaşacak.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ DURUMU

Ligde geride kalan haftalarda sarı-kırmızılılar 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 34 puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlılar ise 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda topladığı 13 puanla 16. sırada bulunuyor.

İLK KEZ KARŞILAŞACAKLAR

Pendikspor ile Galatasaray yarın oynayacakları maçla birlikte tarihinde ilk kez bir resmi karşılaşmada rakip olacak. İki takım daha önce 22 Şubat 2023 tarihinde hazırlık maçında karşılaştı ve sarı-kırmızılılar sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

GALATASARAY’IN DEPLASMAN KARNESİ

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 7 karşılaşmaya çıktı. Aslan bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 16 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu mücadelelerde 10 gol atarken, kalesinde 3 gol gördü. Cimbom son olarak konuk olduğu Hatayspor'a 2-1'lik skorla yenildi.

CİMBOM LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI

Galatasaray, bu sezon savunmada gösterdiği başarılı performansla da dikkat çekiyor. Aslan, ligde oynadığı 13 mücadelede kalesinde 8 gol gördü ve bu performansıyla ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, söz konusu karşılaşmaların 7'sinde de kalesini gole kapadı.

ICARDI GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, takımı sırtlamaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta oynanan Alanyaspor maçında fileleri havalandıran Icardi, ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. 30 yaşındaki futbolcu Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor. Avrupa kuplarında da 5 gol atan Arjantinli futbolcunun bu sezon toplamda 16 golü bulunuyor.

GALATASARAY’DA DAVINSON YOK

Galatasaray’da geçtiğimiz hafta Süper Lig’de oynadıkları Alanyaspor maçında sakatlanan Kolombiyalı futbolcu Davinson Sanchez, Pendikspor karşısında oynamayacak. Sanchez’in sol üst arka adale grubunda 2. derece zorlanma tespit edilmişti.

MUSLERA SARI KART CEZA SINIRINDA

Galatasaray’da Pendikspor maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera sarı kart sınırında yer alıyor. Muslera, Alanyaspor karşısında sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta İstanbul’da oynanacak Adana Demirspor müsabakasında cezalı duruma düşecek.

MAÇI VOLKAN BAYARSLAN YÖNETECEK

Pendikspor - Galatasaray karşılaşmasını hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Süleyman Özay yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.