Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman? 7 bin 158 Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı ve şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine 7 bin 158 personel alımı yapılacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere birçok farklı hizmet birimi için istihdam sağlanacak. Peki; Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı ve şartları neler? İşte yanıtı.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı ne zaman? 7 bin 158 Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı ve şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı yapacak! Başvuruda bulunmak isteyenler "Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin 158 personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı ve şartları neler?" sorusuna yanıt arıyor. İşte bilgiler.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

7 bin 158 personel alımı başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru yöntemi henüz belli olmadı. Ancak daha önceki ilanlar başvuru işlemleri, "Kariyer Kapısı Platformu" üzerinden elektronik ortamda yapılıyor. Adayların herhangi bir kuruma giderek bizzat belge ibraz etmesi veya posta mail yoluyla başvuru yapması kabul edilmiyor.

PERSONEL ALIMLARI KPSS PUANI VE TERCİH ETKİLİ OLACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığının resmi internet sitesinde 7 bin 158 personel alımı için yapılan açıklamada söz konusu personel alımlarının ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirileceği duyuruldu.

Merkeze bağlı taşra teşkilatında istihdam edilecek 1500 tarım işçisi alımı ise İŞKUR üzerinden kuru usulü ile belirlenecek.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 7 BİN 158 PERSONEL ALIMI KONTENJANLARI

1443 Destek personeli,

1088 büro personeli,

982 Ziraat Mühendisi,

652 Veteriner Hekim,

487 Şoför,

193 Gıda Mühendisi,

155 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı,

1500 Tarım işçisi