TBMM Başkanı Şentop'tan Güvenlik Kanun Teklifi reddine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Şentop'tan Güvenlik Kanun Teklifi reddine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Şentop'tan Güvenlik Kanun Teklifi reddine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Genel Kurulu'nda "güvenlik soruşturması" kanun teklifininin muhalefetin oylarıyla reddedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şentop, "Tartışmaları manipülatif olarak görüyorum. Sorun olduğunu gördüğümde gereğini yaparım. Genel Kurul'da verilecek karara oylama tekrarlanacak." dedi.

TBMM Başkanı Şentop, ihtilaflı hallerde elektronik oylama yapıldığını, itiraz üzerine başkanlık divanı toplandığını söyledi. Şentop, çıkan tartışmaları manipülatif olarak değerlendirdi. Şentop, ''Sorun olduğunda gereğini yapmak benim görevim. Oylamanın yenilenmesi yönünde karar çıkarsa tekrarlanır '' dedi.

CHP adım atıyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin, "Başkanlık divanındaki çoğunluk kullanılarak darbe yapılmaktadır. 10 gün içinde eylemli içtüzük ihlalinden Anayasa Mahkemesine gideceğiz" açıklamasını yaptı.

Gerilim neden çıktı?

Meclis Genel Kurulu'nda dün akşam kamu görevine başlayacaklar için güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifinin maddelerine geçilecekti. Ancak salonda daha çok muhalefet milletvekili vardı ve oylamada maddelere geçilmesi reddedildi.

AK Parti oylama yöntemine itiraz ederek konuyu başkanlık divanına taşıdı. CHP, İYİ Parti ve HDP ise "teklif düştü, içtüzüğün gereği budur" görüşünde.