TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Fuat Oktay başkanlığında toplandı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Fuat Oktay başkanlığında toplandı. Komisyon Başkanı Oktay, “Kıbrıs meselesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından ortaya konulan iki devletli çözüm vizyonunu ve bu doğrultuda Kıbrıs Türklerinin özden gelen haklarını tesciline ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik çabaları kuvvetle destekliyoruz” diye konuştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkan Fuat Oktay başkanlığında toplandı

Komisyon Başkanı Oktay, KKTC’nin 40. ve Filistin Devleti’nin 35. Yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başladı.

"KUVVETLE DESTEKLİYORUZ"

Oktay, “Kıbrıs meselesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından ortaya konulan iki devletli çözüm vizyonunu ve bu doğrultuda Kıbrıs Türklerinin özden gelen haklarını tesciline ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik çabaları kuvvetle destekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

"TÜM KURUMLARIMIZLA BİRLİKTE ÇABA GÖSTERİYORUZ"

Filistin haklının daima yanında olacaklarını belirten Oktay, “Hem bu sorunun çözümü hem de insani krizin bir nebze hafifletilmesi için Türkiye olarak tüm kurumlarımızla birlikte çaba gösteriyoruz. İsrail-Filistin meselesinin ancak Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde 1967 sınırları dahilinde kurulacak eşiti iki devlet içeren bir yaklaşımla çözüleceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.