Tedavisi tamamlandı doğaya geri salındı. Rengini görenler güzelliğiyle büyülendi

Geçtiğimiz günlerde Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bitkin halde bulunan yalıçapkını kuşu, veterinerler tarafından yapılan tedavi ve kontrollerinin ardından yeniden doğaya salındı. Yalıçapkını kuşunun rengini görenler güzelliğiyle büyülendi.

Tedavisi tamamlandı doğaya geri salındı. Rengini görenler güzelliğiyle büyülendi

 Oldukça fazla hayvana ev sahipliği yapan Kuşadası’nda bir vatandaş tarafından yaralı bir yalıçapkını kuşu bulunmuştu. Kuşadası Belediyesi Haybulans ekiplerine teslim edilen yalıçapkını kuşunun tedavileri tamamlandı. Belediye veterinerleri tarafından kontrolleri ve tedavisi yapılan yalıçapkını, doğaya salınmak üzere Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) teslim edildi.

Tedavisi tamamlandı doğaya geri salındı. Rengini görenler güzelliğiyle büyülendi - Resim : 1
 
RENGİNİ GÖRENLER BÜYÜLENDİ
 
 Yalıçapkınını teslim alan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, doğal bir sulak alana gelerek yalıçapkını kuşunu yeniden doğaya saldı. Uzun bir aranın ardından yeniden kanatlarını açan yalıçapkını kuşu, özgürlüğe kanat çırparak doğal ortamına dönerken yaptığı dalışlar ve hareketlerle ise adeta su üzerinde adeta dans etti. Yalıçapkını kuşunun rengini görenler güzelliğiyle büyülendi.