Tek dozluk korona aşısına bir ülke daha onay verdi

Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı geliştirilen tek dozluk aşı bir ülkeden daha onay aldı.

Tek dozluk korona aşısına bir ülke daha onay verdi

Kanada Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı geliştirilen tek dozluk aşıyı onaylandı. Böylece Pfizer-BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının ardından ülkedeki 4’üncü aşıya onay verilmiş oldu.

Kanada Sağlık Bakanlığına bağlı federal kurum olan Health Canada, 30 Kasım'dan bu yana Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı geliştirilen aşıyı inceliyordu. Başbakan Justin Trudeau, Johnson & Johnson aşısının onaylandığını duyurdu. Böylece Pfizer-BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşılarının ardından ülkedeki 4’üncü aşıya onay verilmiş oldu.

400 bin Kanadalı aşılandı

Başbakan Trudeau, bu hafta yaklaşık 400 bin Kanadalının aşılandığını, önümüzdeki hafta ise yüz binlerce kişinin aşılanmasını planladıklarını söyledi. Önümüzdeki Nisan ayında aşı tedarikinde artış olacağını belirten Trudeau, buna bağlı olarak aşılamanın da artacağını belirtti. Trudeau, önümüzdeki Eylül ayının sonuna kadar Johnson & Johnson aşısından 10 milyon dozun ülkeye gelmesini beklediklerini açıkladı.

Öte yandan, Johnson & Johnson aşısının, geçtiğimiz hafta onaylanan AstraZeneca aşısı gibi 2-8 derece arasındaki sıcaklıklarda taşınabildiği için lojistik olarak uygulanmasının daha kolay olacağı ve en az 3 ay süreyle saklanabileceği düşünülüyor.