TEKNOFEST İzmir’de son gün coşkusu! Bakan Kacır: Her birimiz milli teknoloji hamlesi neferiyiz

TEKNOFEST, İzmir'de son gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'in kapanış ve ödül töreni kapsamında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kacır, “Her birimiz milli teknoloji hamlesinin neferiyiz” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST İzmir’de son gün coşkusu! Bakan Kacır: Her birimiz milli teknoloji hamlesi neferiyiz

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in İzmir etabında son gün coşkusu yaşandı.

TEKNOFEST'in son gününde TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır önemli açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST kuşağının her yıl daha da büyüdüğünü ifade eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Bir kez daha gençlerimizin azim ve kabiliyetini görmekten büyük mutluluk duyduk. 2018’de çıktığımız bu yolda her geçtiğimiz yıl daha fazla gencimiz bize eşlik ediyor. Dip dalgası gibi gelen TEKNOFEST kuşağı her yıl daha da büyüyor. Bugüne kadar düzenlediğimiz 9 TEKNOFEST’e 2 milyon genç kardeşimiz projeleri ile yarıştı. 9 milyondan fazla ziyaretçi TEKNOFEST’e gelerek geleceğin Türkiye’nin havasını soludu. 2 milyon gencimizin başvurusuna sıradan bir rakam gibi bakmayın. Başvurular bizim yarınlarımızın, Türkiye’nin bilim ve teknolojideki liderliğinin teminatı” dedi.

TEKNOFEST İzmir’de son gün coşkusu! Bakan Kacır: Her birimiz milli teknoloji hamlesi neferiyiz - Resim : 1

BAKAN KACIR: HER BİRİMİZ MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ NEFERİYİZ

“Türk gençliği ile yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, şu ifadeleri kullandı:

“Bu iklimi yaşayan her birimiz için inanıyorum hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Evladını yetiştiren bir ebeveyn, fabrikada ter döken mühendis bundan böyle her birimiz milli teknoloji hamlesi neferleriyiz. Medeniyetimiz bilimde, teknolojide yüzyıllar önce olduğu gibi yeniden lider oluncaya dek, mazlumların umutları yeşerinceye, yüzleri tebessümle buluşuncaya kadar, daha adil bir dünya kuruluncaya tek bu yolculukta bir ve beraber olacağız.

Cumhuriyeti en çok seven onun için en çok çalışandır. 4.5 milyon misafirimizle dünyanın en büyük festivallerini Cumhuriyetin 100. yılı adına gerçekleştirdik. Bu gurur Türk milletindir. Sanmayın ki sadece İzmir’de duyuldu şarkılarımız, zannetmeyin ki sadece Türkiye’de yankılandı marşlarımız.

Yer yüzünde bize husumetle bakanlar daha ürkek, daha telaşlı, tarih önünde Türk milletinin huzurunda söz veriyoruz ki milli teknoloji hamlesi yolculuğunda Türk gençliği ile yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz.