TEKNOFEST’te görücüye çıkacaklar! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yeni ürünleri tanıtılacak

Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e bu kez Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde bulunan yeni ürünlerin tanıtımları yapılacak. Etkinlik 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek.

TEKNOFEST’te görücüye çıkacaklar! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yeni ürünleri tanıtılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdukadir Uraoğlu açıkladı. Bakanlığının teknolojik ürünleri, TEKNOFEST'te vitrine çıkacak.

 

Milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik bir rol oynayan TEKNOFEST yeni bir etkinliğe imza atıyor. 30 Ağustos-3 Eylül döneminde olacak etkinliğe başkent Ankara, ev sahipliği yapacak. Hazırlıklara ilişkin bilgiyi ise ulaştırma ve altyapı bakanlığı verdi.

"TEKNOLOJİ YARIŞMALARI GENÇLERİN UFKUNU AÇIYOR"

Bakan Uraloğlu, “Festival Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmuştur. Yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmesi gençlerin ufkunu açıyor.” dedi.

BAKAN URALOĞLU, AÇIKLAMASINDA FESTİVALİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ.

Bakanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların stant açarak yeni ürün tanıtımlarını gerçekleştireceğini duyurdu.

TEKNOFEST kapsamında ziyaretçilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kamuda ilk kez hafif yük taşımacılığında kullanılacak. Elektrikli panelvan, PTT standında sergilenecek.

Hızlı tren ve doğu ekspresi simülasyonu ile VR gözlük sayesinde sanal yolculuk deneyimi yaşatılacak. Balon uçuş simülasyonu beğeniye sunulacak.