Telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, adınız sahte altın suçuna karıştı diyerek 5 kilo altın çaldı

Telefon dolandırıcısı Barış E.(29), Ali A.N.'yi telefonla arayıp kendisini önce polis olarak tanıttı. Ali A.N.'nin adının sahte altın soruşturmasına karıştığını söyleyerek, kontrol etmek üzere evindeki tüm altınları istedi. Altınları götüren Ali A.N., sözde polis Barış E.'ye bir daha ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.

Telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, adınız sahte altın suçuna karıştı diyerek 5 kilo altın çaldı

Dolandırıcı Barış E.(29), Ali A.N'yi telefonla arayarak kendini polis olarak tanıttı. Ardından telefonu savcı olarak tanıttığı başka birine verdi. Ali A.N'ye adının sahte altın soruşturmasına karıştığını söyleyen sahte polis, mağduru,"temize çıkman için evde bulunan bütün altınları kontrol etmemiz için bize vermelisin" diyerek kandırdı. 

Evindeki altınların tamamını dolandırıcıya teslim eden Ali A.N., sözde polislere tekrar ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak karakola başvurdu. Ali A.N. polise verdiği ifadesinde durumu, " Beni telefonla aradılar. Önce polis olduğunu söyleyip sonra savcı olduğunu söyleyen bir kişiyle konuşturdular.  Adımın  sahte altın soruşturmasına karıştığını söyleyip, temize çıkmam için evde bulunan tüm altınları kendilerine teslim etmemi istediler. Altınları kontrol edip bana geri vereceklerdi. Ben de söyleneni yaptım. Altınları gelen kişiye teslim ettim. Ancak beni bir daha aramayınca dolandırıldığımı anladım" diye açıkladı. 

Telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, adınız sahte altın suçuna karıştı diyerek 5 kilo altın çaldı - Resim : 1

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelinin kimliğini güvenlik kamerası kayıtlarından tespit etti. Altın dolu poşeti aldıktan sonra kameralara yakalanan dolandırıcı Barış E.'nin 7 suç kaydının olduğu belirlendi. Şüphenin birden fazla kişiyle ortak çalıştığı, şebekenin insanları dolandırarak para ve ziynet eşyalarını aldıkları öğrenildi. Barış E. adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.