Teravih namazına nasıl niyet edilir? Teravih namazı tek niyetle kılınabilir mi?

Teravih namazı Ramazan ayında kılınan ve bu aya özgü namazlardandır. Ramazan ayı boyunca kılınan ve tutulacak orucun namazı gibi görülen teravih namazı yatsı ve vitir namazları arasında kılınıyor. Peki, Teravih namazına nasıl niyet edilir? Teravih namazı tek niyetle kılınabilir mi? Teravih namazına her selam verişte yeniden niyet etmek şart mı? İşte Teravih namazı niyeti…

Teravih namazına nasıl niyet edilir? Teravih namazı tek niyetle kılınabilir mi?

Ramazan ayı ile birlikte müslümanlar teravih namazını da eda edecek. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayına özgü ibadetlerden olan teravih namazı ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılırken, teravih namazının niyetinin nasıl edileceği ve kılınışı merak ediliyor.

TERAVİH NAMAZI TEK NİYETLE KILINABİLİR Mİ?

Teravih namazına başlarken niyet ettikten sonra her selam verişte yeniden niyet etmenin şart olup olmadığı konusunda Hanefî âlimleri farklı görüşlere sahiptir. Tercih edilen görüşe göre teravih namazı bir bütün olduğundan her iki veya dört rekâtta selam verdikten sonra yeniden niyet etme zorunluluğu bulunmamaktadır. (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 294; el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 130).

TERAVİH NAMAZINA NASIL NİYET EDİLİR?

Euzü Besmele çekilerek teravih namazına niyet edilir. "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için teravih namazını kılmaya."