İlk Teravih namazı ne zaman? Teravih namazı ne zaman başlıyor? Teravih namazı saat kaçta kılınacak? İl il teravih namazı saati!

On bir ayın sultanı, rahmet, bereket ve mağrifet ayı Ramazan-i Şerif bu akşam kılınacak ilk teravih namazı ile başlayacak. Milyonlar ilk teravih namazıyla birlikte Ramazan orucunu tutacak. Müminler, bir ay boyunca Ramazan ayının gün ve gecelerini namazla ihya edecek, ibadetlerle geçirecek. Peki, İlk Teravih namazı ne zaman? Teravih namazı ne zaman başlıyor? Teravih namazı saat kaçta kılınacak? İl il teravih namazı saati!

İlk Teravih namazı ne zaman? Teravih namazı ne zaman başlıyor? Teravih namazı saat kaçta kılınacak? İl il teravih namazı saati!

Mübarek Ramazan ayının süsü Teravih namazı bu akşam kılınacak. Ramazan’a özgü, yatsı ve vitir namazları arasında kılınan bir nafile namaz olan teravih namazı Ramazan ayını hakkıyla geçirmek isteyenler tarafından merak ediliyor.

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Huzur ve bereketin habercisi Ramazan-ı şerifin manevi ikliminin süsü olarak nitelendirilen teravih namazı  22 Mart Çarşamba yani bu akşam kılınacak. Müminler teravih namazını ihya ederek ardından sahura kalkacak ve ilk oruçlarına niyet edecek.

TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Teravih namazı Ramazan ayına mahsus olmak üzere yatsı namazından sonra kılınan namazı ifade eder. Teravih namazının vakti yatsı namazının arkasından fecre kadar geçen süredir; vitirden sonra kılınması câiz olmakla birlikte uygulamada vitirden önce kılınmaktadır.

TERAVİH NAMAZI HANGİ İLDE, SAAT KAÇTA KILINACAK?

ADANA Yatsı Ezanı: 20.14

ANKARA Yatsı Ezanı: 20.28

ANTALYA Yatsı Ezanı: 20.33

BURSA Yatsı Ezanı: 20.44

İSTANBUL Yatsı Ezanı: 20.45

KONYA Yatsı Ezanı: 20.27

SİVAS Yatsı Ezanı: 20.11

TRABZON Yatsı Ezanı: 20.02

İL İL TERAVİH NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN