Tezgahlar havuz balıklarına kaldı

Sinoplu balıkçılar kötü hava şartlarıyla denize açılamayınca tezgahlar havuz balıklarına kaldı.

Tezgahlar havuz balıklarına kaldı

Sinoplu balıkçılar fırtına nedeniyle denize açılamadı. Tezgahların havuz balıklarına kaldığını kaydeden balıkçılar, fiyatların da yükseldiğini dile getirdi.  Az miktarda bulunan somon 35 TL , levrek 50 TL çipura 40 liradan satılıyor.

Bazı tezgâhlarda az miktarda istavrit bulunduğunu söyleyen Balıkçı İbrahim Coşkunarslan, "Son birkaç gündür hava şartları kötüydü denize açılamadık. Bu nedenle tezgâhlarımız da havuz balıkları var. Tezgâhlarda şu an itibarıyla deniz balığı çok az. Genelde levrek, somon ve çipura gibi havuz balıkları var" dedi.

Hava muhalefeti devam ettiği sürece av yapılabilmesinin mümkün görünemdiğini söyleyen Coşkunarslan, "Bir iki gün daha tezgahlarda havuz balıkları olur. Vatandaşlarımız bu süre zarfında bu balıkları tüketmek durumundalar. Burada yapacak bir şey yok çünkü hava çok kötü. Bu şartlar altında avcılık yapılamaz. Pandemi döneminde bağışıklığın düşmemesi açısından vatandaşlara bol bol balık tüketmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Coşkunarslan, balıkçıların yapılan uyarıları dikkate alarak denize açılmadıklarını, fırtınanın dinmesiyle tekrar denize açılacaklarını kaydetti.