Thodex mağdurlarının avukatı tv100'e konuştu! Firari sanık Faruk Fatih Özer'in planı ne?

Thodex skandalının firari sanığı Faruk Fatih Özer etkin pişmanlıkltan yararlanmak için harekete geçti. Avukatı vasıtasıyla mağdurların zararlarını ödeyeceğim dedi. Ancak o teklif şikayetçiler tarafından olumlu karşılık bulmuyor.

Firari sanık Fatih Özer, milyonlarca lira ile firar etmişti, etkin pişmanlık istedi; "Zararları ödeyeceğim" dedi. Ancak teklif ettiği para ortaya çıktı.THO

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur eden Faruk Fatih Özer, 12 bin yıla kadar hapis istemiyle 5 mayıs’ta mahkeme önüne çıkacak. Özer’in avukatı geçtiğimiz haftalarda sosyal medyadan açıklama yaparak, "Şikayetini geri çekenlerin zararları ödenecek" dedi.

Bu açıklamayla binlerce mağdur avukatın kapısını çaldı

Ancak özer’in ödeme planı mağdurların çoğunluğu tarafından olumlu yanıt bulmuyor. Özer avukatı aracılğıyla mağdurlara önce şikayetten vazgeçme şartı sundu. Şikayetini kaldıranın masak raporunda yazılan zararının üçte birini ödeme teklifi yapıldı.

Mağdurlar çağrı merkezi hatlarından aranıyor

Tv100 muhabiri Hilal Yıldırım'a konuşan mağdurlar, "Kendilerine bildirdik. ve zarar meblağını da ilettik. 0850 li bir numara ile arayarak borcun bir miktar kısmının karşılayabilecek durumda olduğunu söylediler” dedi

6 taksit ile ödeme

Mağdurlardan bir diğer isim ise, “Toplam zararın üçte birini kadar olan zararın yüzde 25’nin peşin ödeneceğini ve peşin ödenmesi anında da şikayetten vazgeçileceğini kalan meblağın ise temmuz ve aralık ayı içerisinde 6 taksit olarak ödeneceğini söylüyorlar" dedi. 

Mağdurlar memnun kalmadı

Zararın yüzde 25’i peşin kalanı ise 6 taksitle teklif edildi anlaşma yapan birkaç mağdurun dekontları ve uzlaşma metni ortaya çıktı. Ancak mağdurların çoğunluğu bu ödeme planından memnun kalmadı. Dava sonucunu bekleyerek paralarını tamamını almayı bekliyorlar.

Tedbiri kaldırmak için mi?

Thodex firarisi Özer'in tedbir kararını kaldırmaya çalışıyor iddiasını akıllara getirdi.

Fatih Özer'in, tedbiri kaldırdıktan sonra 31 milyon türk lirası’ndaki tutarda kullanılabilir hale gelecek.