Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirilmişti! Thodex soruşturmasında dikkat çeken detay

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'tan Türkiye'ye dün iade edildi. İstanbul’a getirilen Özer’in vurgun paralarının bir kısmını altına çevirdiği belirtildi. Savcılık ve polisin, güncel piyasa değeri 3 milyar 335 milyon 74 bin lira olan 52 kilo 287 gram altının izini sürdüğü ifade edildi.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirilmişti! Thodex soruşturmasında dikkat çeken detay

Arnavutluk'un iade ettiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Tiran-İstanbul seferini yapan uçakla Türkiye'ye getirildi. Özer, 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçmıştı.

Arnavutluk'ta firari olarak yakalanan ve hakkında Türkiye'ye iade kararı verilen Faruk Fatih Özer, başkent Tiran'a giden İnterpol dairesinden özel bir ekip tarafından teslim alındı. Faruk Fatih Özer'in bulunduğu Air Albania Havayolları'nın ZB1001 sefer sayılı Tiran uçağı, dün 10.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na indi.

THODEX SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Önce Özer'e ait olduğu belirtilen; içinde laptop, cep telefonu ve dijital materyallerin bulunduğu özel kutuyu teslim alması dikkat çekti.

 Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirilmişti! Thodex soruşturmasında dikkat çeken detay - Resim : 1

POLİS 52 KİLO ALTININ PEŞİNDE

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca geçen yıl hazırlanan iddianamede, Faruk Fatih Özer’in aralarında ağabeyi, ablası ve eşinin de bulunduğu 12 kişilik bir şebekeyle kurduğu Thodex borsası üzerinden dolandırdığı insanların parasını Ankara ve İstanbul’da 2 ayrı kuyumcuda altına çevirdiği belirtildi.

Savcılık ve polisin, güncel piyasa değeri 3 milyar 335 milyon 74 bin lira olan 52 kilo 287 gram altının izini sürdüğü ifade edildi. Şebekenin, mağdurların hesaplarından çaldıkları paraların bir kısmını da soğuk cüzdan olarak adlandırılan taşınabilir belleklere aktardığı belirlendi.