TIR'ıyla Fransa'dan yola koyuldu! TIR'ın içerisinde kimin olduğunu görenler durup helal olsun dedi

Fransa’da Tır sürücüsü olan 24 yaşındaki Gülfem Zengin yaşadığı ülkede depremzedeler için topladığı yardımları afet bölgesine getirdi. Tek başına 4 bin 300 kilometre yolu kateden 24 yaşındaki Zengin "İyi ki gelmişim. İyi ki de yardım getirdim ifadelerini kullandı.

TIR'ıyla Fransa'dan yola koyuldu! TIR'ın içerisinde kimin olduğunu görenler durup helal olsun dedi

Fransa’da tır şoförlüğü yapan Gülfem Zengin tek başına 4 bin 300 kilometre yol alarak afetzedelere toplanılan yardımı Kahramanmaraş’a getirdi.

4 GÜNLÜK YOL GELDİ

Yardım malzemelerinin nakliyesi konusunda gurbetçilerin kendisiyle irtibat kurduğunu aktaran Zengin, depremzedeler için zorlu yolcuğu göze alarak tek başına yola koyulduğunu ifade etti. Yolculuğun 4 gün sürdüğünü kaydeden Zengin, "Bu yolu karadan geçmek istemiyordum. Daha önce yapmadığım bir şeydi. Hele de yapayalnızdım. Benim için imkansızdı ama buradaki insanların durumunu düşündüm. Halimize şükür, elimiz ayağımız tutuyor ve elimizden gelen yardım da bu oluyor. O yüzden korkularımı kenara koydum" diye konuştu.

“İYİ Kİ GELDİM”

Yardım malzemelerinin, giyim ve battaniyenin yanı sıra gıda, kedi köpek maması ve ilaçtan oluştuğunu anlatan Zengin, Fransızların ve bu ülkede yaşayan diğer milletlerden insanların da kampanyaya destek verdiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'taki yıkılan binaları da gördükten sonra "İyi ki gelmişim. İyi ki de yardım getirdim" dediğini de belirten Zengin, "Keşke elimde daha fazla imkan olsaydı, keşke daha fazla bir şey yapabilseydik. Enkazları da görünce içimiz paramparça oldu" sözlerini sarf etti.