Titanik'te Rose'u hayatta tutan meşhur kapı rekor fiyata satıldı!

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun başrolleri paylaştığı 'Titanic' filmi, 1997'de vizyona girmesinin ardından üst üste 15 hafta boyunca gişenin zirvesinde kalarak 1.8 milyar dolar hasılat elde etmiş ve 12 yıl boyunca gişe hasılatı rekorunu elinde bulundurmuştu.

Titanik'te Rose'u hayatta tutan meşhur kapı rekor fiyata satıldı!

25'nci yıl dönümünü kutlamak için 2022'nin Şubat ayında sinemalara kısa süreli dönüş yapan film, yeniden gösterimlerden 400 milyon dolar daha kazanmıştı.

11 DALDA OSCAR KAZANDI

Kanadalı yönetmen James Cameron'ın imzasını taşıyan unutulmaz film, 'En İyi Film' ve 'En İyi Yönetmen' dahil 11 dalda Oscar heykelciğinin sahibi olmuştu. 

Titanik'te Rose'u hayatta tutan meşhur kapı rekor fiyata satıldı! - Resim : 1

ROSE KAPI SAYESİNDE HAYATTA KALMIŞTI

Kate Winslet'in hayat verdiği Rose karekterinin Titanic'ten kopup su üzerinde yüzen bir kapı sayesinde hayatta kaldığı sahne, birçok izleyicinin hafızasına kazınmıştı. İşte bu ünlü kapı, 'Hollywood Hazineleri' başlığı altında açılan müzayedede satışa çıkarıldı.

718 BİN DOLAR!

718 bin 750 dolara ulaşarak en çok kazandıran hatıra parçası oldu. Böylece 'yüzen kapı', daha önce aynı müzayedede satılan 'Indiana Jones'un kamçısı ve 'The Shining'den (Cinnet) Jack Nicholson'un baltası gibi ikonik sahne dekorlarını geride bıraktı.

Titanik'te Rose'u hayatta tutan meşhur kapı rekor fiyata satıldı! - Resim : 2

 GERÇEK GEMİNİN BİR PARÇASI

Müzayedede, 'yüzen kapı' parçasının, gerçekte geminin birinci sınıf bekleme salonu girişinin hemen üzerindeki kapı çerçevesinin bir parçası olduğu belirtildi.