Tohma Kanyonu'nda eşsiz sonbahar güzelliği

Malatya'nın Darende ilçesinde yer alan Tohma Kanyonu sonbaharın eşsiz güzelliği ile baştan ucu bezendi. Sonbaharın her rengini taşıyan Tohma Kanyonu yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Tohma Kanyonu'nda eşsiz sonbahar güzelliği

Sonbahar Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu'nda göreni hayran bırakan manzaralara neden oldu. Eşsiz doğal güzelliği ile kendisine hayran bırakan kanyon sonbaharın getirdiği renkler ile ayrı bir güzelliğe sahne oldu. 

Tarihi ve doğal güzellikleriyle yılın dört mevsimi saklı bir cenneti andıran kanyon, ziyaretçilerini, dev kayalıkları, kendine has bitki örtüsü ve el değmemiş doğal yapısıyla karşılıyor.

DOĞA TUTKUNLARININ UĞRAK NOKTASI

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıkların arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarınca mola noktası olarak görülüyor.

 

Tohma Kanyonu'nda eşsiz sonbahar güzelliği - Resim : 1

ASIRLARDIR AKAN TOHMA ÇAYI SONBAHARIN EŞSİZ MANZARASI İLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Kanyonun ortasından asırlardır akan Tohma Çayı ve etrafındaki Selvi, Çınar, Söğüt ve İncir ağaçlarının oluşturduğu renk cümbüşü, kış mevsimi öncesi eşsiz sonbahar manzarasıyla doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbediyor.

Tohma Kanyonu'nda eşsiz sonbahar güzelliği - Resim : 2

ZİYARETÇİLERİNE DİNGİN BİR ORTAM SUNUYOR

Somuncu Baba Külliyesi'ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve Tohma kıyısındaki çay bahçeleriyle ziyaretçilerine dingin bir ortamda dinlenme imkanı sunuyor.

 

Tohma Kanyonu'nda eşsiz sonbahar güzelliği - Resim : 3