Trabzonspor, kırmızı kartın iptal edilmesini istemişti! PFDK’den Batista Mendy kararı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor’un Pendikspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Benjamin Mendy’nin cezası için yaptığı itirazı reddetti.

Trabzonspor, kırmızı kartın iptal edilmesini istemişti! PFDK’den Batista Mendy kararı

Trendyol Süper Lig’in 7.hafta maçında Trabzonspor, evinde konuk ettiği Pendikspor’u Onuachu ve Bakasetas’ın attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Bordo-mavili ekipte orta saha oyuncusu Benjamin Mendy,  mücadelenin 72.dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görmüştü.

BAŞVURU REDDEDİLDİ 

Trabzonspor Kulübü, söz konusu kırmızı kartın reddedilmesi için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK), başvuru yapmıştı. PFDK, bordo-mavili ekibin yaptığı başvuruyu reddeti.

Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:

“TRABZONSPOR A.Ş. vekilinin sporcuları BATISTA ADELINO MENDY hakkında, 30.09.2023 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş.-SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, görmüş olduğu 2. sarı kart ile devamında verilen kırmızı kart ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebin somut olayda şahısta hata hali bulunmadığından FDT’nin 86/2. ve 86/3. maddeleri uyarınca REDDİNE, KARAR VERİLMİŞTİR.”