Trafiğe çıkarken iki kere kontrol edin! Aracında bu olan herkese 1.671 TL ceza kesiliyor

Emniyet müdürlüğünden araç sahiplerini ilgilendiren bir uyarı geldi. Yapılan uyarıda kesilen cezalar ve fiiyatlar da açıklandı. Özellikle bir ceza herkese kesilebilir. Trafiğe çıkmadan önce iki kez kontrol edin.

Trafiğe çıkarken iki kere kontrol edin! Aracında bu olan herkese 1.671 TL ceza kesiliyor

2023 yılı için belirlenen trafik cezaları da yılın ilk gününden bu yana uygulanıyor. Trafik cezalarında uygulanan bu ceza yöntemiyle sağlıklı bir trafik deneyiminin yaşanması hedefleniyor.

TRAFİK CEZALARI ZAMLANDI

Hız sınırını yüzde 10-30’a kadar aşanlara 951 TL, hız sınırını yüzde 30-50’ye kadar aşanlara 1.979 TL trafik cezası kesilecek. Trafik kazalarının büyük bir kısmını hız sınırını aşmak oluşturuyor. Bu sebeple trafik cezaları da her yıl rekor bir şekilde artıyor.

ARACINDA BU OLANLAR DİKKAT

Emniyet şeridini ihlal etmek bin 823 TL'den 4 bin 64 TL'ye kadar çıktı. Sigortasız bir araç ile trafiğe çıkmanın bedeli 196 TL’den 436 TL’ye yükseldi. Plakanın trafikte okunur olmasını engelleyecek değişikliklerin yapılması durumunda araç sahiplerine 1.671 TL ceza kesileceği belirtildi. Bu sebeple trafiğe çıkmadan önce hem ön hem de arka plakalarınızın okunur olup olmadığını mutlaka kontrol edin.