Transfer harekatı sürüyor! Göztepe, Fenerbahçe’nin genç yıldızını istiyor!

Trendyol 1.Ligi ekibi Göztepe, geçen sezon Fenerbahçe’den kiraladığı genç stoper Emir Ortakaya’yı yeniden kiralamak istiyor. Süper Lig, 1. Lig ve Avrupa kulüplerinin ilgilendiği futbolcunun Göztepe’ye dönmeye sıcak baktığı kaydedildi.

Transfer harekatı sürüyor! Göztepe, Fenerbahçe’nin genç yıldızını istiyor!

İddialı transferlerle sezona giriş yapan Göztepe’de takviyeler sürüyor. Bu kapsamda savunma bölgesini güçlendirmeyi amaçlayan İzmir ekibi geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’den kiraladığı Emir Ortakaya’yı bir sezon daha kiralamak için harekete geçti.

UEFA KADROSUNDA YER ALMADI

19 yaşındaki savunmacı, yeni sezon öncesi Fenerbahçe’nin oynadığı 4 hazırlık karşılaşmasının sadece bir tanesinde görev alırken sarı-lacivertlilerin UEFA’ya bildirdiği Konferans Ligi kadrosunda da yer almadı. Durum böyle olunca İzmir ekibi, Emir için yeniden kiralık formülünü devreye sokması bekleniyor.

Transfer harekatı sürüyor! Göztepe, Fenerbahçe’nin genç yıldızını istiyor! - Resim : 1

İSTİKRARI İLE DİKKAT ÇEKTİ

Geride kalan sezon Göztepe’de en istikrarlı oyuncuların başında yer alan ve gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran 19 yaşındaki savunmacıyla Süper Lig, 1. Lig ve Avrupa kulüpleri ilgileniyor.

GÖZTEPE’YE SICAK BAKIYOR

Öte yandan Emir Ortakaya’nın da gelişimi için Göztepe’ye dönmeye sıcak baktığı da öğrenildi.

Transfermarkt'a göre 900 bin euro olarak gösterilen Emir, geçen sezon Göztepe formasıyla 33 maça çıktı, 1 gol attı. 

Transfer harekatı sürüyor! Göztepe, Fenerbahçe’nin genç yıldızını istiyor! - Resim : 2

GÖZTEPE'NİN TRANSFER KARNESİ

Şu ana kadar 5 oyuncuya imza attıran Göztepe 2 stoper, 2 bek ve 1 kaleci transferi yaptı. İlk olarak Kasımpaşa'nın deneyimli defansı Tarkan Serbest'le transfer sezonunu açan Göztepe, ikinci imzayı Altınordulu sol bek Ali Dere'ye attırdı.

Göztepe ardından defansın sağına transfer yaptı. Tarık Çamdal ile vedalaşan sarı-kırmızılı ekip, Ankara Keçiörengücü'nde Ogün Bayrak'ı renklerine bağladı. 

Göztepe ardından Trabzonspor'un 20 yaşındaki stoperi Taha Altıkardeş'i açıkladı. Geçen sezon Fenerbahçe'den kiralanan ve başarılı bir performans sergileyen Emir Ortakaya'nın takımına dönmesinin ardından Göztepe, Taha'yı alternatif olarak almıştı.

Göztepe son olarak kaleci sorununu çözdü. Ülkemizde 2021-2022 sezonunda Altay ile Süper Lig'de forma giyen Polonyalı kaleci Mateusz Lis resmen Göztepeli oldu. İzmir ekibi tecrübeli file bekçisini Southmapton'dan 1 yıllığına kiraladı.