Transfer resmen açıklandı! Manisa FK, Kosovalı golcüyle sözleşme imzaladı

Trendyol 1.Lig ekibi Manisa Futbol Kulübü, FC Ballkani’den transfer ettiği Kosovalı forvet oyuncusu Meriton Korenica ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer resmen açıklandı! Manisa FK, Kosovalı golcüyle sözleşme imzaladı

Trendyol 1.Lig ekibi, Manisa Futbol Kulübü yeni sezon yapılanması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Manisa FK, Kosova Süper Lig ekibi FC Ballkani’den Kosovalı hücum oyuncusu Meriton Korenica ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

İmza törenine İdari Direktör Nderim Nexhipi katıldı. İmza töreninde konuşan yeni transfer Meriton Korenica, “Manisa Futbol Kulübü’ndeki arkadaşlarımdan çok güzel bilgiler aldım. Hedefleri büyük olan bir takıma geldiğim için mutluyum. Burada başarılı olmak için çok çalışacağım” dedi.

Transfer resmen açıklandı! Manisa FK, Kosovalı golcüyle sözleşme imzaladı - Resim : 1

 “KORENİCA, TAKIMIMIZA GÜÇ KATACAK BİR OYUNCU”

Meriton Korenica’nın genç ve yetenekli bir oyuncu olduğunu ifade eden İdari Direktör Nderim Nexhipi, “Meriton Korenica takımımıza çok büyük güç katacaktır. Manisa Futbol Kulübü formasıyla çok başarılı olacağına inanıyorum. Kendisine Manisa Futbol Kulübü formasıyla başarılı bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.

MERİTON KORENİCA KİMDİR?

Manisa ekibinin yeni transferi 15 Aralık 1996 yılında Kosova’da dünyaya geldi. Futbola ülkesinde Shkendija altyapısında başlayan Korenica; Metalurg, KF Liria, FC Prishtina ve FC Ballkani formaları giydi. FC Ballkani forması ile Kosova Süper Lig şampiyonluğu ve Kosova Süper Kupası’nı kazanan 26 yaşındaki oyuncu, bu sezon takımıyla UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde mücadele etti. Şampiyonlar Ligi elemelerinde 1 gol, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde ise 2 gol kaydeden Korenica, takımının gruplara kalmasında önemli bir rol oynadı. Öte yandan Meriton Korenica, Kosova Milli Futbol Takımı’nın, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde oynayacağı İsviçre ve Romanya müsabakaları aday kadrosunda yer aldı.