Trendyol Süper Lig’de 11.hafta heyecanı! Başakşehir, MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak

Trendyol Süper Lig’in 11.hafta müsabakasında Başakşehir evinde MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Emre Belözoğlu eski takımına ikinci kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig’de 11.hafta heyecanı! Başakşehir, MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak

Trendyol Süper Lig’de 11.hafta maçları heyecanı devam ediyor. Bu kapsamda yarın Başakşehir Fatih Terim Stadı'na saat 16.00'da oynanacak maçta Başakşehir evinde MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak. Bu zorlu müsabakayı hakem Çağdaş Altay yönetecek. Altay’ın yardımcılıklarını Ömer Tevfik Özkoç ve Murat Altan yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise İlker Yasin Avcı olacak.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ SON DURUMU

Ligdeki son 6 maçında tek galibiyet alabilen turuncu-lacivertli ekip 8 puanla haftaya 17. sırada giriyor. Son 3 maçından 2'sini kazanan Başkent ekibi ise 12 puanla 11. sırada bulunuyor.

Trendyol Süper Lig’de 11.hafta heyecanı! Başakşehir, MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak - Resim : 1

BAŞAKŞEHİR’İN EKSİKLERİ

Başakşehir'de kart cezalısı Dimitris Pelkas bu mücadelede forma giyemeyecek. İstanbul ekibinde sakatlıkları süren kaleci Muhammed Şengezer ile savunma oyuncusu Edgar Ie'nin de forma giymesi beklenmiyor.

Turuncu-lacivertli ekipte, bu sezon ligde 3 sarı kart gören Deniz Türüç ise ceza sınırında bulunuyor. Deniz, Ankaragücü karşılaşmasında da sarı kart görmesi halinde İstanbul ekibinin ligin 12. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı mücadelede takımındaki yerini alamayacak.

EMRE BELÖZOĞLU, BAŞAKŞEHİR’E KARŞI İKİNCİ MAÇINA ÇIKACAK

Sezona Başakşehir’de başlayan Teknik Direktör Emre Belözoğlu, İstanbul ekibinde ilk 3 haftada 3 mağlubiyet alarak 3 maç sonunda gol sevinci de yaşayamamıştı. Belözoğlu, kötü gidişat sonrası takımdan ayrılmış ve ligin 8. hafta maçında Ankaragücü’nde görev yapmaya başladı. Ankaragücü’nün başında çıktığı 3 müsabakada 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alan teknik adam, 2 sene görev yaptığı RAMS Başakşehir’e karşı ikinci maçına çıkacak. 43 yaşındaki teknik adam, 2020-2021 sezonunda Fenerbahçe Teknik Direktörü iken, Başakşehir'e karşı mücadele etmişti.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN MAÇLAR

Başakşehir, Ankaragücü ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 8 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakaların 8’inde İstanbul ekibi galip gelirken, Başkent temsilcisinin ise galibiyeti bulunmuyor. Başakşehir’in attığı 14 gole, Ankaragücü 6 golle karşılık verdi. Oynanan 8 randevunun hepsi tek farklı üstünlükle biterken, 6’sında maç skoru 2-1, 2’sinde ise maç 1-0’lık skorla sonuçlandı.