Ahmet Çalık unutulmadı! Kulüplerden paylaşım...

Türk futbolunun beyefendisi lakaplı Ahmet Çalık, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını genç yaşta kaybetmişti. Çalık'ın vefatının üzerinden 1 yıl geçti.

Ahmet Çalık unutulmadı! Kulüplerden paylaşım...

Türk futbolunun beyefendisi lakaplı Ahmet Çalık, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını genç yaşta kaybetmişti. Çalık'ın vefatının üzerinden 1 yıl geçti.

Vefatıyla ailesi başta olmak üzere tüm spor dünyasını yıkan ve acısı hala taze olan Ahmet Çalık, ölümünün üzerinden 1 yıl geçmesine karşın unutulmadı.

Ölüm yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak olan Ahmet Çalık için mezarı başında da anma töreni düzenlenecek.

ESKİ TAKIMLARINDAN PAYLAŞIM

Çalık'ın formasını giydiği son takım olan Konyaspor da "Çok özledik" notunu paylaşarak merhum futbolcu için hazırlanılan bir video paylaştı.

Ahmet Çalık unutulmadı! Kulüplerden paylaşım... - Resim : 1

Sarı-kırmızılılar ise paylaştığı videoda, "Acımız halen çok taze... Seni çok özlüyoruz Ahmet... Geçtiğimiz yıl elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski futbolcumuz Ahmet Çalık'ı ölüm yıl dönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz!" ifadelerine yer verdi.

Ahmet Çalık unutulmadı! Kulüplerden paylaşım... - Resim : 2

 

TFF'DEN PAYLAŞIM

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen yıl vefat eden Ahmet Çalık için anma mesajı yayımladı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan anma mesajında, "8'i A Milli Takımımızda olmak üzere toplam 76 kez ay-yıldızlı formamızı giyen, geçtiğimiz sene elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz ve Spor Toto Süper Lig 2021-2022 Sezonu'na adını vermekten onur duyduğumuz Ahmet Çalık'ı aramızdan ayrılışının 1. yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Hep kalbimizde olacak, hiç unutulmayacaksın Ahmet Çalık..." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Konyaspor'un milli futbolcusu Ahmet Çalık, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmişti.

Ahmet Çalık unutulmadı! Kulüplerden paylaşım... - Resim : 3

O kahreden kaza, 11 Ocak 2022 Salı günü saat 09.00 sıralarında meydana gelmişti. Ahmet Çalık'ın kullandığı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrilmişti.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlenmişti.