Türk milletinden büyük fedakarlık! Arabanın üzerindeki notu görenler hemen telefonu tuşlayıp sahibini aradı

Kahramanmaraş depremi sonrası Tüm Türkiye resmen tek yürek oldu. Ülkenin dört bir yanında yapılan yardımlar git gide artarken bir yardım eli de Tokatlı Sadullah Sezer’den geldi. Sezer yaklaşık 20 yıldır kullandığı otomobilini depremzedeler için satarak AFAD’a bağışta bulundu.

Türk milletinden büyük fedakarlık! Arabanın üzerindeki notu görenler hemen telefonu tuşlayıp sahibini aradı

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından ülke genelinde seferberlik başlatıldı.  Depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Tokatlı Sadullah Sezer 20 yıldır kullandığı 1995 model otomobilini satışa çıkarttı. Sezer aracın bedelini depremzedeler için AFAD’a bağışlayacağını belirtti.

Türk milletinden büyük fedakarlık! Arabanın üzerindeki notu görenler hemen telefonu tuşlayıp sahibini aradı - Resim : 1

100 BİN LİRAYA SATILDI

Sadullah Sezer, otomobile “Bu aracın satış bedeli AFAD’a bağışlanacaktır” şeklinde yazı asarak Cumhuriyet Meydanına sergiledi. Yaklaşık 2 gündür satış için bekletilen otomobili Yeni Galericiler Sitesi Kooperatifi üyeleri 100 bin liraya satın aldı. Duyarlı vatandaş otomobilin satışından aldığı parayı AFAD’ın hesabına bağış yaptı. Aracı satın alan Kooperatif Başkanı Ahmet Duran Uçar, otomobili tekrar satışa çıkartarak AFAD’a bağış yapacaklarını söyledi.

Türk milletinden büyük fedakarlık! Arabanın üzerindeki notu görenler hemen telefonu tuşlayıp sahibini aradı - Resim : 2

DEĞERİNİN ÜZERİNDE SATILDI

Yaşadığı duyguları ifade eden Sezer, “Devletimizin yanında olalım, destek verelim istedik. Bugün devletimizin yanında olmayacağız da ne zaman olacağız. Rabbim bize bu fırsatı verdi. Ben bir fiyat koymadım. İhtiyaç sahipleri için otomobilimi sattığım için mutluyum. Deprem bölgesine de gittim. Orada her şey fazlası ile var. Kendi fikrim nakdi para desteği verilmesi daha iyi olur” diye konuştu. Otomobilin değerinin üzerinde satıldığını ve AFAD’a bağışta bulunduğunu belirten Sezer, “İnşallah deprem bölgesindekilere bir faydamız olur. Bizde bundan huzurlu oluruz” diye konuştu.