Türkiye genelinde etkili olan fırtına sonrası Çanakkale'de bulunan barajların doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

Son zamanlarda Türkiye genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına sonrası Çanakkale'de bulunan barajların doluluk oranı hızla artış gösterdi. Çanakkale ve çevresinde görülen şiddetli yağışlar sonrası barajların doluluk oranı yüzde 70'e kadar ulaştı.

Türkiye genelinde etkili olan fırtına sonrası Çanakkale'de bulunan barajların doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı

Türkiye genelinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına barajlara yaradı. Çanakkale ve çevresinde yaşanan şiddetli yağışlar sonrası Çanakkale'de bulunan barajların doluluk oranı yüzde 70'e kadar ulaştı. Yaşanan yağışlar sonrası Prof. Dr. Murat Türkeş, "Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak sonbahar sonu ve kışta daha fazla yağış alacağız. Tek eksiğimiz uzun süreli kar yağışı." ifadelerini kullandı.

Kasım ayında metrekareye 240 kilogram yağışın düştüğü Çanakkale'de, ölçümler tarihinin en yüksek kasım ayı yaşandı, sağanak, barajlardaki doluluk oranının iki kat artmasını sağladı.

KASIM AYINDA METREKAREYE 240 KİLOGRAM YAĞIŞ KAYDEDİLDİ

Çanakkale ve ilçelerinde son günlerde etkili olan sağanakla birlikte barajlardaki doluluk oranı iki kat artarak yüzde 70'e ulaştı. Kentte uzun yıllar ortalaması kasım ayında 84,9 iken, bu yıl kasım ayında metrekarede 240 kilogram yağış kaydedildi. Ölçümler tarihinin en yüksek yağışlı kasımı yaşandı.

Son günlerde yaşanan sağanağın etkilerini  değerlendiren Prof. Dr. Türkeş, Türkiye'nin büyük bir bölümünde ve Akdeniz Havzası'nın bir bölümünde 2019 yılından beri sonbahar ve kış kuraklıklarının baskın olduğunu söyledi.

 

Türkiye genelinde etkili olan fırtına sonrası Çanakkale'de bulunan barajların doluluk oranı yüzde 70'e ulaştı - Resim : 1