Türkiye için 2050 yılına işaret edildi... 2050 yılında başımıza gelecekler kalbinizi kapkara yapacak

Dünya genelinde artık bir numaralı gündem maddesi küresel ısınma ve iklim değişikliği olma yolunda gidiyor. Elbette Türkiye de bundan nasibini alacak. 2050 yılında Türkiye'de su seviyelerinin yükselmesiyle birlikte boğaz kenarındaki birçok yapının sular altında kalacağı ifade ediliyor.

Türkiye için 2050 yılına işaret edildi... 2050 yılında başımıza gelecekler kalbinizi kapkara yapacak

Küresel ısınmanın etkileri Türkiye'de beklenenden daha hızlı bir şekilde görülmeye başlandı. Öyle ki mevsimlerimiz çok daha hızlı şekilde değişti. Ayrıca aşırı yağışlar da birçok kentimizde ciddi sıkıntılara neden oldu. Türkiye için şimdi bambaşka bir konuyla ilgili tehlike var.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz Türkiye'de 2050 yılında yaşanması beklenen tüyler ürpertici olay hakkında bilgi vererek, "Marmara Denizi'nde 2050 yılına kadar su seviyesinde en az 50 santimetre civarında bir yükselme görüyor olacağız; 2050 yılına kadar Boğaz'daki yalılar, Kadıköy'deki metro gibi noktalara birkaç kez su basmış olacak. Marmara Denizi'nde suyun ısınma durumu da var. Ondan dolayı iki sene önce çok kötü bir müsilaj yaşadık. İnşallah bu sene Mayıs ayında o kadar kötü bir şey görmeyiz. Çünkü; şu sıra epey yoğun bir yağışla karşılaştık, Bu da Marmara Bölgesi açısından müsilajın hafif hafif kapısını aralıyor" dedi.