Türkiye için bomba tarih resmen verildi... Aralık için herkes şimdiden hazırlığını yapsın. Dolaba bol bol pirinç ve makarna doldurun

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye hakkında bomba bir tarih verdi. Ökten, "El nino giderek kuvvetleniyor." diyerek bu sene Aralık ayında kar yağışı görülebileceğini belirtti. Vatandaşların şimdiden Aralık ayına hazırlık yapmasının önemine dikkat çekiliyor. Evlerinizin dolaplarına yoğun karlı günler için bol bol pirinç ve makarna doldurun.

Türkiye için bomba tarih resmen verildi... Aralık için herkes şimdiden hazırlığını yapsın. Dolaba bol bol pirinç ve makarna doldurun

Türkiye'de yaz ayları El Nino'nun etkisi altına geçti. El Nino'nun yaz versiyonunu bir şekilde atlattık ancak önümüzde El Nino'nun kış versiyonu var. Vatandaşlara kar yağışı tarih de kısa bir süre önce verildi. 

ÖKTEN: EL NİNO GİDEREK GÜÇLENİYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda El Nino hava olaylarının kıl için giderek güçlendiğini belirterek bir de 1997 yılından örnekler verdi. 

KAR YAĞIŞI İÇİN ARALIK AYINI İŞARET ETTİ 

Ökten, kar yağışı için Aralık ayını işaret ettiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "El nino giderek kuvvetleniyor. Bu denli güçlü el-nino'ya örnek olarak 1997 - 1998 Kışı verilebilir. Bu Kış çok erken gelmişti. Aralık ayında Avrupa sert bir Kış yaşamıştı ve 16 Aralık 1997'de kar Trakya'dan İstanbul'a ulaştı. Özellikle 18 Aralık'ta çok etkili bir kar yağdı ve yerde kalın bir kar tabakası bıraktı. El nino Kışları erken gelir. Bu Kış çok beklememiz gerekmeyebilir..."  

VATANDAŞ HAZIRLIK YAPMALI 

Evlerinizin dolaplarına yoğun karlı günler için bol bol pirinç ve makarna doldurun.