Türkiye için bu bir rekor rakam. 5 yılda tam 8 milyon tanesi salındı. Hepsi her tarafa dağıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Siirt’teki baraj ve göletlere son 5 yılda tam 8 milyon sazan yavrusu bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında baraj ve göletlerdeki balık popülasyonunun dengelenmesi hedefleniyor.

Türkiye için bu bir rekor rakam. 5 yılda tam 8 milyon tanesi salındı. Hepsi her tarafa dağıldı

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamın Tarım ve Orman Bakanlığı Siirt'te bulunan baraj ve göletlere son 5 yılda tam 8 milyon yavru sazan bırakıldı. Proje kapsamında braj ve götlerdeki balık popülasyonunun dengelenmesi hedefleniyor. 

SON 5 YILDA 8 MİLYONA YAKIN SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığının Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi devam ediyor. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, ildeki gölet ve baraj göllerine son 5 yılda 8 milyona yakın sazan yavrusu bırakıldı.

 

Türkiye için bu bir rekor rakam. 5 yılda tam 8 milyon tanesi salındı. Hepsi her tarafa dağıldı - Resim : 1

PROJE İLE SPORTİF BALIKÇILIK FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Baraj ve göletlerde yapılan balıklandırma çalışmalarıyla sportif balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması hedeflendiği, iç sularda yaygın olarak bulunan ve talep gören 1 milyon 300 bin şabut yavrusunun da yakın bir zamanda baraj gölüne bırakılacağı bildirildi.

 

Türkiye için bu bir rekor rakam. 5 yılda tam 8 milyon tanesi salındı. Hepsi her tarafa dağıldı - Resim : 2