Türkiye için çok felaket 27-28 Temmuz uyarısı... 3. dalga çok sert vuracak... Bu sefer yerden sıçramayacak direkt yüzümüze çarpacak

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'ye yönelik 27-28 Temmuz uyarısı yapıldı. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre 27-28 Temmuz'daki olası 3. Afrika dalgasında güneyli rüzgarlar gözüküyor. İşte bu çok tehlikeli. Fön makinası ile yüzünüze sıcak bir rüzgar esiyormuş gibi düşünün" denildi.

Türkiye için çok felaket 27-28 Temmuz uyarısı... 3. dalga çok sert vuracak... Bu sefer yerden sıçramayacak direkt yüzümüze çarpacak

Afrika sıcaklarının etkisi altına giren Türkiye'de aşırı sıcaklar nedeniyle sokaklar neredeyse boş kaldı. Vatandaşlar 'yüksek ölüm riski' içeren sabah saat 11.00 ile akşam 18.00 sıralarında sokağa çıkmamaya gayret gösteriyor. 

HAFTAYA SERİN BAŞLADIK 

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde yeni haftaya serin başladık ancak meteorolojik kaynakların değerlendirmesine göre bu serinlik pek de hayrı alamet değil. Çünkü 5 gün boyunca gücünüğ toplayacak Afrika sıcakları, önümüzdeki günlerde yeniden Türkiye'nin üzerine doğru gelecek. 

"27-28 TEMMUZ'A DİKKAT"

Meteorolojik kaynaklardan da 27-28 Temmuz hakkında çok önemli bir uyarı yapıldı. Hava Forum tarafından gerçekleştirilen uyarıda şu ifadelere yer verildi: 

"Afrika sıcak hava dalgalarına şu ana kadar kuzeyli rüzgarlar ile yakalandık. 20-23 Temmuz'daki dalgada da kuzeyli rüzgar var. Ancak 27-28 Temmuz'daki olası 3. Afrika dalgasında güneyli rüzgarlar gözüküyor. İşte bu çok tehlikeli. Fön makinası ile yüzünüze sıcak bir rüzgar esiyormuş gibi düşünün... Güney yönlü rüzgar gelirse rekor değerler görebiliriz. Umarız bu tablo değişir, bu çok tehlikeli... Takipteyiz." 

Türkiye için çok felaket 27-28 Temmuz uyarısı... 3. dalga çok sert vuracak... Bu sefer yerden sıçramayacak direkt yüzümüze çarpacak - Resim : 1