Türkiye için felaket haberi az önce geldi... Son 9 yılın en korkuncu yaşanıyor... Herkes şimdiden hazırlanmalı

Türkiye için "felaket" denilebilecek bir haber geldi. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeye göre İstanbul'da baraj doluluk oranları 9 yılın en düşük seviyesini gördü. Ankara'da da durum kritik. Bizleri zor bir yaz dönemi bekliyor.

Türkiye için felaket haberi az önce geldi... Son 9 yılın en korkuncu yaşanıyor... Herkes şimdiden hazırlanmalı

Kuraklıkla ilgili büyük sıkıntı yaşaması beklenen Türkiye'de uzmanların korktuğu senaryo gerçekleşiyor. İstanbul'da baraj doluluk oranlarına ilişkin gelen son veriler durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Meteorolojik kaynaklar tarafından yapılan son değerlendirmeye göre İstanbul barajlarındaki kayıp devam ediyor. Son oran %48.99... Bir türlü %50 üzerine çıkamadı. Bu aynı zamanda bizi çok zor bir yazın beklediğine de işaret ediyor. 

SON 9 YILIN EN DİP SEVİYESİNDE 

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre kurak geçen kışın ardından İstanbul'a su sağlayan barajlar çok ciddi alarm veriyor. Barajlardaki son ölçümlere göre son 9 yılın en düşük doluluk seviyesi gözlemlendi. Uzmanlar, kuraklığın devam etmesi, tüketimin bu şekilde devam etmesi durumunda su krizinin baş göstereceğini söylüyor. 

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİSİ

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, "Meteorolojik olayların artık aynı dönemlerde yaşanması beklenemez. Bunun sebebi ise iklim değişikliği. Çünkü dünyanın en sıcak 20 yılı son 20 yılda, en sıcak 5 yılı da son 5 yılda yaşandı. Dolayısıyla bu sıcaklık rekorları her yıl daha da egale ediliyor" şeklinde konuştu.