Türkiye için resmi kurumdan açıklama geldi... 1,2 ve 3 gün kaldı sadece. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan başlayacak tüm Türkiye'ye yayılacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye için açıklama geldi. 1,2 ve 3 gün kaldı sadece. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan başlayacak tüm yurtta kademe kademe etkisini göstermesi bekleniyor.

Türkiye için resmi kurumdan açıklama geldi... 1,2 ve 3 gün kaldı sadece. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan başlayacak tüm Türkiye'ye yayılacak

Türkiye'de vatandaşlar kar yağışı bekliyor ancak kar yağışı için biraz daha beklemek zorunda kalacağız. 

Meteoroloji uzmanları, kar yağışı açısından 9 Ocak'a değil de 12 Ocak'ta gelmesi beklenen ikinci soğuk hava dalgasına kilitlenmiş durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise vatandaşlarımızı doğru bilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. 

10 OCAK'TAN İTİBAREN DÜŞMEYE BAŞLIYOR 

MGM tarafından yapılan açıklamada, 10 Ocak'tan itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altına düşeceği ifade edilerek şunlar aktarıldı:

"10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmaya bağlı olarak Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batısı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10.01.2024 (Çarşamba) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor." 

Hava sıcaklıklarının kademeli olarak Trakya bölgesindeki illerimiz Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan başlayarak düşüşe geçmesi bekleniyor.