Türkiye şehitlerine ağlıyor! Şehidin cenazesinde nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan, memleketi Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze töreninde nöbet tutan asker gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın cenazesi, Van'da yapılan törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na, buradan da kara yoluyla Taşova ilçesi Çakırsu köyüne getirildi. 5 çocuklu ailenin 2 oğlundan biri olan şehit Aslan için köy meydanında tören düzenlendi.
Türkiye şehitlerine ağlıyor! Şehidin cenazesinde nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı - Resim : 1
ŞEHİDE SON VEDA
Törene ailesinin yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Arı, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı.
Türkiye şehitlerine ağlıyor! Şehidin cenazesinde nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı - Resim : 2
NÖBET TUTAN ASKER GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Bu sırada al bayrağa sarılı tabutun başında nöbet tutan bir askerin de ağladığı görüldü. Askerlerden biri silah arkadaşının yanına gelerek gözyaşlarını sildi. O anlar izleyenlerin yüreklerini dağladı.
Türkiye şehitlerine ağlıyor! Şehidin cenazesinde nöbet tutan asker gözyaşlarını tutamadı - Resim : 3
KIZ KARDEŞLERİ GÖZYAŞI DÖKTÜ
Şehit Samet Aslan'ın annesi Havva ve babası İbrahim Aslan, törende güçlükle ayakta durabildi. Kız kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin ailesini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Aslan, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.