Türkiye Yüzyılı vurgusu! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıkladı: Türkiye'nin önündeki 3 hedef

14'üncü Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin önündeki 3 temel hedefi sıraladı. Kurtulmuş, "Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye buradaki öncü rolünü mutlaka ve mutlaka arayacaktır. Dünya göçmen meselesini sadece sonuçlarıyla bakarken Türkiye dünyanın 4 bir yanından gelen hiç bilmediği masum insanların hayata tutunması için destek vermiştir" dedi.

Türkiye Yüzyılı vurgusu! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıkladı: Türkiye'nin önündeki 3 hedef

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Kurtulmuş, 14'üncü Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde konuştu

"Mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz." diyen Numan Kurtulmuş, "Önümüze büyük hedefler koymak zorundayız. Hedefte önümüzdeki asrın gücü etkili bir Türkiye Yüzyılı olmasıdır." dedi.

3 HEDEF SIRALADI

Kurtulmuş, ilk hedefin sözü güçlü bir Türkiye oluşturmak olduğunu belirerek, “İlk hedefimiz sözü güçlü bir Türkiye'yi oluşturmak zorundayız. Sözümüzün arkasına güç koyamıyorsanız, sadece doğru söz söyleyen ülke olursunuz. Türkiye'nin hem sözünü güçlendireceğiz hem de bu söz arkasında gücü artıracağız. Hedeflerimizi dış politika ekseninde de güçlendirerek devam edeceğiz” dedi.

Kurtulmuş, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

İkinci hedefimizi Türkiye eksenini tahkim etmektir. Türkiye başkaları tarafından eksenleri çizilmiş bir ülke olamaz. Artık zaman gelmiştir. Türkiye artık böyle bir imkana kavuşmuştur. Türkiye'nin milli menfaatlerini kullanarak, rasyonel olarak bir Türkiye ekseni kurmak mecburiyetindeyiz.

Üçüncü hedefimiz, adil, hakkaniyetli bir küresel sistemin kurulması için mücadele etmektir. Dünyanın bugünkü sistem ile devam etmesi mümkün değildir. Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye burada öncü rolünü muhakkak alacaktır.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna krizinde ortaya koyduğumuz tavır tarihi bakımdan önemli bir tavırdır. Burada herkes nasıl daha önemli bir konum peşine düşerken Türkiye barış ve güvenin sağlanması için bu savaşın sona erdirilmesi için tüm gücünü ortaya koymuştur. Vekalet savaşları üzerinden Orta Doğu'yu Afrika'yı terör örgütlerinin cenneti haline getirenler insanlığı nasıl bir tuzağın içine koyduğunun farkında değiller. Artık vekalet savaşlarının unsuru olan terör örgütlerinin desteklenmesi bir dış kart olarak kullanan ülkeler için bir elzemdir.

Artık önümüzde vatan, vatanın korunması kavramları söz konusu olduğunda yeni kavramlar vardır. Mavi Vatan, Siber Vatan, Yeşil Vatan gibi kavramlar ortaya çıkmaktadır. Sadece Mavi Vatan'la ilgili hak ve menfaatlerin korunması için Türkiye'nin tavır alması çok konuşulmuştur. Ama Mavi Vatan'ın önemi bilindiği için vaktinde gerekli adımları atarak Türkiye'nin Akdeniz'deki hak ve menfaatlerini koruyacak adımları atmıştır. Hiç abartısız söyleyebiliriz. Bir asır evvel dünyanın yine küresel güçlerine karşı mücadele eden atalarımız o zaman karşısına çıkan uluslararası kurnazlıkları çöpe atmıştır. Şimdi de aynı oyunların yine değişmediğini görüyoruz. Şimdi çok daha güçlü bir Türkiye var.