Türkiye’de bir ilimize kırmızı kodlu uyarı geldi…Termometreler 46 dereceyi görecek. Araştırmacılar ilçe ilçe uyardı

Türkiye’de yer alan Eskişehir’e Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından kırmızı kodlu uyarı geldi. Uzmanlar Eskişehir’de hava sıcaklığının 46 dereceye kadar çıkacağını açıkladı. İlçelerde görülecek sıcaklıklar tek tek açıklandı.

Türkiye’de bir ilimize kırmızı kodlu uyarı geldi…Termometreler 46 dereceyi görecek. Araştırmacılar ilçe ilçe uyardı

Yurdumuzda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bölge bölge kendisini hissettirmeye devam ediyor. Eskişehir’de de durum aynı seyrederken Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir uyarı daha geldi.

Türkiye’de bir ilimize kırmızı kodlu uyarı geldi…Termometreler 46 dereceyi görecek. Araştırmacılar ilçe ilçe uyardı - Resim : 1

HERKES TEDBİRLİ OLMALI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde hava sıcaklıklarının 4 ile 9 derece artması bekleniyor. Yayınlanan hava tahmin raporunda yapılan uyarıda, kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları belirtildi.

Türkiye’de bir ilimize kırmızı kodlu uyarı geldi…Termometreler 46 dereceyi görecek. Araştırmacılar ilçe ilçe uyardı - Resim : 2

İLÇE İLÇE AÇIKLANDI

Eskişehir’de gün içinde en yüksek hava sıcaklıkları 46 derece ile Sarıcakaya, 43 derece ile Mihalgazi ilçelerinde bekleniyor. En düşük hava sıcaklığı ise 33 derece ile Mihallıççık İlçesi'nde bekleniyor. Ayrıca merkez ilçeler olan Odunpazarı ve Tepebaşı'nda hava sıcaklığının 38 derece olacağı belirtildi.