Türkiye'de patlayan yeni salgın hakkında uzmanlardan tir tir titreten haber geldi: En yüksek bulaştırıcılık onda

Türkiye'de özellikle İstanbul'da kızamık salgını patladı. Uzmanlar çocukluk dönemi aşılarının önemine dikkat çekerken, kızamık hastalığın enfeksiyonel hastalıklar arasında bulaştırıcılık katsayı en yüksek hastalık olduğu açıklandı.

Türkiye'de patlayan yeni salgın hakkında uzmanlardan tir tir titreten haber geldi: En yüksek bulaştırıcılık onda

Koronavirüs salgınının etkilerinden hala kurtulamayan dünya ve Türkiye, yeni bir salgını kesinlikle karşılamak istemiyor. Ancak İstanbul'da sessiz bir şekilde kızamık salgını patladı. Salgın nedeniyle ise dün 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

EN FAZLA BULAŞTIRICILIK KATSAYISINA SAHİP HASTALIK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF'in kızamık salgını için "kusursuz fırtına" yorumunu yaptığına işaret eden Dökmetaş, salgınların en büyük nedeninin aşı yaptırmamak veya aşıya ulaşamamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dökmetaş, Covid-19 salgını nedeniyle insanların hastanelerden uzaklaşması ve hekimlerin yeteri kadar aşılama yapamamasının da salgının artışında etken olduğunu ifade etti.

ÜLKELER ARASI ÇOK RAHAT GEÇİŞ OLUYOR

Ayrıca Somali, Afganistan, Etiyopya gibi fakir ve altyapısı düzgün olmayan bazı ülkelerde aşıya erişimde eşitsizlik yaşanmasına da dikkati çeken Dökmetaş, bu sebeplerin dünyada da kızamık salgınının artmasına yol açtığını, ülkeler arasında geçişe neden olabildiğini kaydetti.