Türkiye'de sağlık tarihine geçen olay! Hastaneye gelen adamın akciğerine bakan Türk doktorlar donup kaldı

Denizli’de yakınma şikayeti bir türlü geçmeyen KOAH hastası Timur Yurteri hastaneye gitti. Doktorlar Yurteri’nin akciğerinde yapılan görüntüleme esnasında çok farklı bir manzarayla karşılaştı. 69 yaşındaki adamın akciğerinde hava yolunu kapatan bir bezelye olduğu tespit edildi. Bezelye doktorların müdahalesiyle çıkarıldı.

Türkiye'de sağlık tarihine geçen olay! Hastaneye gelen adamın akciğerine bakan Türk doktorlar donup kaldı

Uzun zamandır Kronik Obstruktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hastalığı bulunan Timur Yurteri geçmeyen yakınma şikayetiyle hastaneye gittiğinde başka bir gerçekle karşılaştı. Doktorlar 69 yaşındaki adamın ciğerlerini görüntülerken yabancı bir cisme rastladı. . Beroptik bronkoskop ile çıkarılan yabancı cismin 'bezelye' olduğu anlaşıldı.

Türkiye'de sağlık tarihine geçen olay! Hastaneye gelen adamın akciğerine bakan Türk doktorlar donup kaldı - Resim : 1

SAĞ AKCİĞERİNDE BEZELYE VARDI

Hastanın sağ akciğerinde, bulunduğu hava yolunu kapatan bezelye tanesi görüldü. Uygun malzeme ve manevra ile tecrübeli ekip tarafından tamamen çıkarılabilen bezelye tanesi Yurteri’yi de şaşırttı.

Başarı ile tamamlanan yabancı cisim çıkarma işlemi sonrası hastaya bronkoskopik volüm küçültücü coil uygulaması yapıldı.

BEZELYE GİTTİ ŞİKAYET BİTTİ

Hem KOAH’a yönelik bronkoskopik volüm küçültücü coil tedavisi gerçekleştirilen hem de akciğerine kaçan bezelye tanesi çıkarılan hasta, işlemleri sonrası izleminde sorun görülmedi. Hastanın kontrollerine gelmek üzere taburcu ettik"