Türkiye'de şaşırtan görüntü... Buz dağındaki kadını görenler şaşırıp o yöne doğru iki kez baktı

Ukrayna’dan Palandöken Kayak Merkezi'ne kayağa gelen 44 yaşındaki Tanya Tatiana en sevdiği elbisesiyle buz dağına tırmanmak istedi. 10 yıldır düzenli olarak Palandöken’e gelen turist kadın gül kurusu rengi elbisesiyle buz dağına tırmandı. Çevredeki tatilciler manzarayı görünce gözlerine inanamadı.

Türkiye'de şaşırtan görüntü... Buz dağındaki kadını görenler şaşırıp o yöne doğru iki kez baktı

Son 10 yıldır tatil için Palandöken'e gelen 2 çocuk annesi Tanya Tatiana, gül kurusu elbisesiyle tırmanış ve snowboard yaptı.  Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Ejder Tepesi'nde giyindiği elbiseyle snowboardla kayan Tatiana 2 bin 300 metre rakımdaki güney pistinde oluşturulan 20 metre yüksekliğinde ve 150 metre enindeki yapay buz parkının önünde durdu. Tırmanma duvarında görevli dağcıların yardımı ile zirveye çıkmayı başaran Tatiana, ayağına taktığı snowboardla kayarak otele gitti.

Türkiye'de şaşırtan görüntü... Buz dağındaki kadını görenler şaşırıp o yöne doğru iki kez baktı - Resim : 1

“ELBİSEMLE BAŞARDIM”

Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü Palandöken'de tatilciler de tırmanışı ilgiyle izledi. Tanya Tatiana, bugünü hiç unutmayacağını söyledi. Savaştan uzak Palandöken'de çok güzel günler geçirdiğini belirten Tatiana, "Herkesin dağcı ve kayak kıyafetiyle yaptığı bu sporu ben çok sevdiğim elbisemle denemek istedim ve başardım. Erzurum'u ve Palandöken'i çok seviyorum. Çekiliğim bu fotoğraf ve videoları sosyal medyada paylaşacağım. İnanıyorum ki benim tırmanış ve kaymamı buraya gelip birçok kişi deneyecektir" diye konuştu.

Türkiye'de şaşırtan görüntü... Buz dağındaki kadını görenler şaşırıp o yöne doğru iki kez baktı - Resim : 2

Türkiye'de şaşırtan görüntü... Buz dağındaki kadını görenler şaşırıp o yöne doğru iki kez baktı - Resim : 3