Türkiye'de yaşayan en tehlikeli canlı. Tek ısırığı yüzlerce kişiyi canından ediyor. Karşılaşmamak için dua edeceksiniz

Türkiye'nin en çok korktuğu yaratık ortaya çıktı. Karedeniz bölgesinde yer alan illerimizde yaşayanlar çok dikkat etsin. Tek ısırığı 100 kişiyi canından ediyor.

Türkiye'de yaşayan en tehlikeli canlı. Tek ısırığı yüzlerce kişiyi canından ediyor. Karşılaşmamak için dua edeceksiniz

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde Türkiye'de endemik olan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar listesinde asgari risk kategorisinde yer alan zehirli Baran engereği yılanı görüldü.

Şaban ve Ayhan Sazkaya kardeşler türünü bilmeden ellerine aldıkları tek ısırığıyla 100 kişiyi öldürebilecek güçte olan yılanı bir süre inceledikten sonra tekrar doğaya bıraktılar.

EN TEHLİKELİ TÜR

Zehirli yılan çeşitliliği bakımından zengin olan ülkemizde yılanlar arasında da bir dağılım mevcut. Bazı zehirli yılanlar, diğerlerine göre daha fazla görülürken, bazı zehirli yılanlar ise diğerlerine göre daha az görülüyor.

BARAN ENGEREĞİ ÇOK ZEHİRLİ

Türkiye'de nadir görülen türller arasında yer alan Baran Engereği, çok sık ortaya çıkmamasıyla tanınıyor.

Baran engereğinin kuyruk ucu sarıdır. Boyları genellikle 55 santimetreye kadar ulaşan bu tür, kısa boylu bitkilerin altında, taşlık yerlerde yaşar. Tür, ismini Türkiye’nin önde gelen herpetologlarından Prof. Dr. İbrahim Baran’dan alır.

Yaşam alanları: Sakarya’da, Torosların Silifke civarındaki yerlerde habitatın uygun olduğu alanlarda dağılım gösterirler, zehirli bir türdür.